ariendel 13

Uzman
Yükseltme amaçlı 2 haftadır sarı sitede geziyorum ve gittikçe bütçeyi artırmak zorundaymış gibi hissediyorum; gelecekteki fiyat artışlarında bir şey almanın daha zor olacağından. Normalde NVIDIA bakıyordum fakat fiyatları epey uçtu, o yüzden RX 9070 ve XT versiyonu arasında kaldım.

28 bandına RX 9070 mi?
35 bandına RX 9070 XT mi, aradaki farka değer mi? Ayrıca muhtemelen kasam sığmadığı için 9070 XT versiyonunda kasayı da değiştirmem gerekecek ve o da bir maliyet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükseltme amaçlı 2 haftadır sarı sitede geziyorum ve gittikçe bütçeyi artırmak zorundaymış gibi hissediyorum; gelecekteki fiyat artışlarında bir şey almanın daha zor olacağından. Normalde NVIDIA bakıyordum fakat fiyatları epey uçtu, o yüzden RX 9070 ve XT versiyonu arasında kaldım.

28 bandına RX 9070 mi?
35 bandına RX 9070 XT mi, aradaki farka değer mi? Ayrıca muhtemelen kasam sığmadığı için 9070 XT versiyonunda kasayı da değiştirmem gerekecek ve o da bir maliyet.
Bu fiyatlarda ben RX 9070 alırdım. 9070 XT tabii ki daha güçlü ama 35 bine çıktığında arada yaklaşık %25 fiyat farkı oluyor oyun performansındaki fark ise genelde bunun altında kalıyor. Üstüne XT için kasa değiştirmen gerekecekse gerçek fiyat farkı 7 bin TL’den de fazla olacak. İki kartta da 16 GB VRAM var, dolayısıyla 1440p için 9070 zaten fazlasıyla güçlü. 4K yüksek Hz hedefliyorsan ve kartı uzun yıllar değiştirmeyeceksen XT düşünülebilir ama fiyat/performans tarafında bence 9070 daha mantıklı. Bir de XT 300W, normal 9070 ise 220W civarında olduğu için kasa dışında PSU’yu da kontrol etmek gerekebilir.

28 bandına RX 9070 mi?
9070 XT tercih edin edebiliyorsanız. 9070 de güzel fakat aradaki fiyat farkına ciddi performans artışı alırsınız.

Bu fiyatlarda ben RX 9070 alırdım. 9070 XT tabii ki daha güçlü ama 35 bine çıktığında arada yaklaşık %25 fiyat farkı oluyor oyun performansındaki fark ise genelde bunun altında kalıyor. Üstüne XT için kasa değiştirmen gerekecekse gerçek fiyat farkı 7 bin TL'den de fazla olacak. İki kartta da 16 GB VRAM var, dolayısıyla 1440p için 9070 zaten fazlasıyla güçlü. 4K yüksek Hz hedefliyorsan ve kartı uzun yıllar değiştirmeyeceksen XT düşünülebilir ama fiyat/performans tarafında bence 9070 daha mantıklı. Bir de XT 300W, normal 9070 ise 220W civarında olduğu için kasa dışında PSU'yu da kontrol etmek gerekebilir.

PSU her halükarda değişilecek gibi ama kasa maliyetiyle gerçekten değer mi emin değilim, dediğiniz gibi 9070 daha F/P oluyor.

9070 XT tercih edin edebiliyorsanız. 9070 de güzel fakat aradaki fiyat farkına ciddi performans artışı alırsınız.

Saf güç dışında teknoloji farkı yoksa değmez gibi aradaki farka, çünkü kasa maliyetiyle 9-10k'yı bulacak fark.

9070 daha F/P bir kart. Harcadığı Watt başına aldığı FPS dahil buna. 5060/5070 karşısında da öyle. Şu an kapış kapış gitmesi gerekiyor.

7 bin lira kadar ettirecek kadar performans farkları yok. Sonuçta 9070 XT dediğimiz kart, 9070 O.C versiyonu gibi. 9070 alın geçin, kalan parayla başka şeylere harcarsınız.