Detaylar
Kim cevapladı?Argo
Uzman
RX 9070 XT, RX 7900 XTX'ten daha güçlü bir kart, ayrıca RT performansı da açık ara daha iyi. Geçilir.Şu an RX 7700 XT kullanmaktayım, parçaları satıp AM5 sisteme geçeceğim. Bu geçiş mantıklı mı 7000 serisinden?
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçilir ama tercih ve bütçe meselesi biraz.
1080p için gerek yok. 2K için gerek yok sayılır. Uzun vadede 2K + Ultra için olabilir. 7000 serisine de FSR 4.1 getirecekler, bir süre beklemek lazım. İstenilen performans alınamazsa o zaman düşünülebilir.
2K oynanacaksa nasıl gerek yok sayılır hocam?
1080p için gerek yok. 2K için gerek yok sayılır. Uzun vadede 2K + Ultra için olabilir. 7000 serisine de FSR 4.1 getirecekler, bir süre beklemek lazım. İstenilen performans alınamazsa o zaman düşünülebilir.
Uzun vadede kullanmak için düşünüyorum, RX 7700 XT ne kadar götürür daha bilmiyorum. R5 5600'den R5 7500F'e geçince çok fark olur mu onu bilmiyorum.
Uzun vadede kullanmak için düşünüyorum RX 7700 XT ne kadar götürür daha bilmiyorum. R5 5600'den R5 7500F e geçince çok fark olur mu onu bilmiyorum.
Gidin YouTube videolarını izleyin, daha iyi bir yöntem yok. İşlemci için ekran kartı için de aynısını yapın, anlarsınız zaten. Sisteminiz şu an 1080p için yeterli ama 2K için değil.
duality2
Uzman
2K Medium-High'da hala tüm oyunları rahat 60 FPS'de oynatıyor. Bu kart zaten 2K kartı, bunun için yükseltmeye gerek yok.
@Poyrazzx uzun vadede geçmek mantıklı olabilir ama eskisi kadar kestirilemiyor. Büyük firmalar bile artık Unreal Engine ile optimizasyon özürlü oyunlar yapmaya başladığı için güç skalası bir anda fırlayabiliyor. Belki bir süre daha bekleyip NVIDIA tarafına geçmek daha mantıklı olabilir teknoloji açısından.
5600'den 7500F 'e geçişte illa ki fark olacaktır. AM5 yükseltmesi mantıklı, ekran kartı yükseltmesi şu an için çok önemli değil diye düşünüyorum.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
O kart 1080 kartı. Artık eskidi. Çağ bu. Güncem hiç bir oyunu (iyi grafikli olanlar) ultrada açamaz. Kapatılamayan global illumination varsa direkt cortlar. RT 'de berbat. AM5 e geçmek çok zor değil ama sistemin en değerleri parçası ekran kartı + monitördür. Önce ekran kartı ve bütçe varsa OLED'e geçilir daha sonra diğerleri halledilir. Ultra ayarlarda hikayeli oyunlarda AM4 idare eder çünkü yük GPU'da.ekran kartı yükseltmesi şu an için çok önemli değil diye düşünüyorum.
Günümüzde vakit kıymetli, oyuna girip milim milim FPS almak için ayar yapmak yerine çeker ultraya oynar keyfine bakar.
duality2
Uzman
O kart 1080 kartı. Artık eskidi. Çağ bu. Güncem hiç bir oyunu (iyi grafikli olanlar) ultrada açamaz. Kapatılamayan global illumination varsa direkt cortlar. RT 'de berbat. AM5 e geçmek çok zor değil ama sistemin en değerleri parçası ekran kartı + monitördür. Önce ekran kartı ve bütçe varsa OLED'e geçilir daha sonra diğerleri halledilir. Ultra ayarlarda hikayeli oyunlarda AM4 idare eder çünkü yük GPU'da.
Günümüzde vakit kıymetli, oyuna girip milim milim FPS almak için ayar yapmak yerine çeker ultraya oynar keyfine bakar.
Hellblade II, TLOU 2, Cyberpunk bu oyunların her birini 2K Ultra'da 60FPS rahat bir şekilde oynatıyor. Neye göre 1080P kartı diyorsun? Ben 7800 XT kullanıyorum, bu saydığım oyunları güle oynaya oynatıyor kaldı ki aralarında çok aşırı bir performans farkı yok. Crimson Desert'ı ben Ultra'da 80 FPS'lerde rahat oynuyorsam, 7700XT 'de ufak bir ayarla 60FPS'de çok rahat oynar.
Vakit kıymetliyse direkt PS5 alsın 4K oynasın ama para da kıymetli değil mi? O halde 2-3 dakika ayırıp ayar yapmak gerek. Sırf 2K için 7700XT'i güncellemeye değmez.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-