RapidLemming955
Yetkin
Görsele göre düz OC Edition. Tepe model ama Magnetic Air olan değil.
Son düzenleyen: Moderatör:
Görsele göre düz OC Edition. Tepe model ama Magnetic Air olan değil.
Bende renk körlüğü var galiba.Görsele göre düz OC Edition. Tepe model ama Magnetic Air olan değil.
@Ayhan DönmezBen anlamadım şimdi, pahalı mı almışım
RAM konusunda destek olabilecek biri yok mu![]()
Ben anlamadım şimdi, pahalı mı almışım
RAM konusunda destek olabilecek biri yok mu![]()
Nasıl bir destek lazım? Forumda bellek mimarı var, hemen çağıralım. Aklınızdan bu iki RAM'i çıkartmanızı tavsiye ederim bir de, bunlar Hynix değil kesinlikle.
Aklımdaki 2 RAM;
- Corsair Vengeance RGB White (32 GB 2x16 6000 MHz CL36)
- G.Skill Ripjaws M5 RGB White (32 GB 2x16)
Tam olarak bu şekilde desteğe ihtiyacım var aslında.
Bu RAM'ler yerine önerebileceğiniz bir RAM var mı acaba?
Çok bilgili değilim RAM konusunda ama AMD işlemciler ile optimum 6000 MHz'de çalıştığı söyleniyor. 7200'de çalıştırmak mantıklı olur mu?Sadece bu olabilir, beyaz başka bulamadım. 2x24 istersen bütçe artırıp KLEVV alacaksın. 2. el düşünmüyorsan eğer. Patriot 6000 CL30 Viper Elite beyaz modüller tükenmiş, tanesi 12K idi geçen.
Patriot Viper Venom 6000 CL30 gri-beyaz karışımı, onu almayacağın kesin ise başka çok seçeneğin kalmamış şu an için. Piyasada kıtlık var.
Çok bilgili değilim RAM konusunda ama AMD işlemciler ile optimum 6000 MHz'de çalıştığı söyleniyor. 7200'de çalıştırmak mantıklı olur mu?
Çok bilgili değilim RAM konusunda ama AMD işlemciler ile optimum 6000 MHz'de çalıştığı söyleniyor. 7200'de çalıştırmak mantıklı olur mu?
Öncelikle çok değerli önerileriniz için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. 3-5 liranın hesabında değilim ancak malum bu RAM leri geçen sene 5-10 bin tllere alabiliyorken 30-35 bandında vermek üzüyor sadece. Sizce cuma gecesi incehesabı vs. gibi kampanyaları beklemeli miyim yoksa direkt cl30 alıp geçmeli miyim?@wizschka Aynı şekilde satıcıdan emin olmamakla birlikte bu olabilir:
Mantıklı olmaz, 6000 MT/s üzeri herhangi bir frekans mantıklı değil sizde. Yapılması gereken şey Hynix çip alıp 6000 MT/s CL30 kullanmak. Bunlar tamamen etiketten ibaret, 8800 ya da 6400 yazması önemsiz yani. İçindeki çip önemli sadece, elle ayarlayacaksın sonra frekansı.
@wizschka 6000 CL30 alırsan tekte açar, frekansı vs. ayarlamana gerek kalmaz.
@wizschka İntikam serisi normalde önermiyoruz ama bu modül özelinde tak çalıştır sorun olmaz yine. Bunları bir düşünün, Amazon satıcılı bu.
CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 C30 1,40V EXPO & XMP Ram - Beyaz (CMH32GX5M2B6000Z30W) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 C30 1,40V EXPO & XMP Ram - Beyaz (CMH32GX5M2B6000Z30W) : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr