Aynı fiyata Lian Li var, ondan iyi en azından. 7800X3D için 360 almak istemesi doğal değil mi?
Değil. Lian Li hem performans hem ses olarak daha üstün.

Aynı şekilde Nautilus'tan da ses olarak daha iyi.

@LH44 Klev olanın SK- Hynix, SK- Hynix M-Die, SK-Hynix A-die mi? Hangisi olduğu bilgisini nereden öğrendiniz? Bulamamıştım. Bir atabilir misiniz?
+400 tRFC'de boot ediyor. M olsa yapamaz.

Değil. Lian Li hem performans hem ses olarak daha üstün.

Aynı şekilde Nautilus'tan da ses olarak daha iyi.

+400 tRFC'de boot ediyor. M olsa yapamaz.
1760597638096.webp

450'den sonrasını (daha alt değerleri) boot etmiyor 6000 MT/s'de M-Die ise, A-Die ise 360=120 ns açıyor, soğutamazsan hata veriyor ama. M için limit iyi soğutursan 150 ns, A için 120 ns. 115 falan da yapabiliyor A, iyi soğutman lazım. PCB farklılıkları vesaire de var. Her frekans için aynı değil hesaplama zaten tabloda görünüyor. timing x 2000/frekans formülü var her timing için. 6000 MT/s'de 400 tRFC1 133.33 ns ediyor, boot ederse A, etmezse M diye düşünürsün basitçe. KLEVV A-Die olmalı. M'ine rastlamadım. @LH44 Patriot bile A çıkıyor.

Konu sahibinin giriş yazısına bakarsanız. Mümkün olduğunca doğru ve düzgün toplamaya çalıştım demiş. Her yerde X3D işlemciler için çok ısınıyor lafları havada uçuyor, en iyisi olsun deyip Arctic seçmiş o mantıkla bakmış olabilir ve 360 almak istemiştir, yani yanılması doğal değil mi anakarta dikkat etmemiştir anlamında söyledim.

Konu sahibinin giriş yazısına bakarsanız. Mümkün olduğunca doğru ve düzgün toplamaya çalıştım demiş. Her yerde X3D işlemciler için çok ısınıyor lafları havada uçuyor, en iyisi olsun deyip Arctic seçmiş o mantıkla bakmış olabilir ve 360 almak istemiştir, yani yanılması doğal değil mi anakarta dikkat etmemiştir anlamında söyledim.
Bu algı biraz yanlış aslında. En iyi soğutucuyu alsa da 7800x3D'yi ısınmaktan alıkoyamaz. Şu anda 9800x3D bile BF6'da 75-85 dolaylarında geziyor. Bu çip 90'a dayanacaktır, sağlam undervolt falan yaparsan belki 80 bandında tutarsın.

Chrome açtığında 45 50 olan çip 65 70'e fırlıyor anlık mesela, diğer tarayıcılarda bu olmuyordu, Chrome yapıyor bu mevzuyu, çoğu kişi de Chrome kullanıyor :D Belki Chromium kullanan tarayıcılarda yapıyordur bu sorunu bilemeyeceğim. Mozilla'da falan yoktu mesela.

Bu algı biraz yanlış aslında. En iyi soğutucuyu alsa da 7800x3D'yi ısınmaktan alıkoyamaz. Şu anda 9800x3D bile BF6'da 75-85 dolaylarında geziyor. Bu çip 90'a dayanacaktır, sağlam undervolt falan yaparsan belki 80 bandında tutarsın.

Chrome açtığında 45 50 olan çip 65 70'e fırlıyor anlık mesela, diğer tarayıcılarda bu olmuyordu, Chrome yapıyor bu mevzuyu, çoğu kişi de Chrome kullanıyor :D
Çok dert değil zaten, fazla kafa takıyorlar. Haklısınız.

İlk açılışta 5-10 program açan arkadaşlar zaten 80 derece ile başlıyordu masaüstüne. Arctic 420 taksan 80 yerine 75 olur, bir şey değişmez, çip mimarisi ile alakalı.

Çok dert değil zaten, fazla kafa takıyorlar. Haklısınız.
Ani zıplamayı hiçbir soğutucu engelleyemez yani, delid+custom yaparsan önüne geçme şansın var fazlasıyla, onda zıplasa da zıpladığı değer düşük oluyor çünkü.

Ustam ben anakart hakkında bir şey söylemedim. Ha bence de o parçalara karşın anakart çok low kalmış. Sadece bahsettiğin şeyler biraz tutarsız. AM5 sisteme 6400 MHz RAM önermişsin (zırıltılı). Önerdiğin sıvı soğutma güzel fakat uzun yıllardır Corsair sıvı soğutmalarında pompa sesi sorunları var. Ayrıca bahsettiğimiz Lian Li modeli Nautilus modeline göre daha sessiz ve %100 de daha yüksek RPM hızlarına çıkıyor (sen belki performance yerine RGB modeline bakıyor olabilirsin). X3D işlemciler ısınıyor ona gidip sıvı nitrojende döksen peak değerlerini engelleyemezsin. Kendi sıvı soğutmamda high tier oyunlarda 55 60 derecelerde sabit tutuyor ama peaklerde 90 ları görüyor. 360 mm sıvı soğutmada bu bütçe de alsın almasın değil ama gerekli mi değil.

Tutarsız olan bir şey yok. Önerdiğim anakartlar için 6400 MHz zırıltılı falan değil. Kendi seçtiği anakart için önermedim. Hemen kişilere odaklanıp konu sahibinden kopuyoruz. Sulandı adamın konusu :):). Sadece Corsair de önermedim. Ona özgü bir saplantım yok. Kontrol ederim, başka modelle karışmış olabilir kıyas listesi bakıp yazarım. :oklukalp::)

Önerdiğin anakartlar da 6400 MHz zaten sorun değil :). Sorun AMD tarafında 6400 MHz AM5 için zırıltılı olduğundan 6000 MHz alınıp gerekli voltaj ile 6400 MHz'ye 1:1'de çalıştırılır eğer çalışırsa tabii. Benim kişi ile alakam yok siz yanlış anladınız. 3500X kasasını bende kendim aldım hatta o kasaya attığın sıvı soğutmayı alıp altına 2 X 120mm RS 1 X 140mm RS alıp Full Corsair ekosistem yapacaktım. Kötü demiyorum sadece daha iyinin var olduğunu bazı attıklarınızın yanlış olduğunu söyleyip düzeltiyoruz.

Önerdiğin anakartlar da 6400 MHz zaten sorun değil :). Sorun AMD tarafında 6400 MHz AM5 için zırıltılı olduğundan 6000 MHz alınıp gerekli voltaj ile 6400 MHz'ye 1:1'de çalıştırılır eğer çalışırsa tabii. Benim kişi ile alakam yok siz yanlış anladınız. 3500X kasasını bende kendim aldım hatta o kasaya attığın sıvı soğutmayı alıp altına 2 X 120mm RS 1 X 140mm RS alıp Full Corsair ekosistem yapacaktım. Kötü demiyorum sadece daha iyinin var olduğunu bazı attıklarınızın yanlış olduğunu söyleyip düzeltiyoruz.
Zırıltılı değil diyorum, çünkü konu sahibi 7800X3D işlemci yazmış oraya, ben 9700X önerdim. Senin dediğin 7000 serisi işlemcilerde geçerli. O yüzden diyorum konu sahibine odaklanmak daha mantıklı diye yine de teşekkür ederim. :love: RGB olana bakmışım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör: