BIOS'tan PCI-e Configuration'a girdim, orada PCI slot autodaydi, onu gen 3 yaptım denedim olmadı, gen 4 yaptım denedim olmadı.

Sistem komple mi kilitleniyor yoksa mouse mu tepki vermıyor?

Mouse anlık takılmalar oluyor ve bu oyun içinde de oluyor masaüstünde web tarayıcısında 3-4 tane mouse denedim USB slotların yerini değiştim her şey yaptım değişen bir şey yok.

Her şeyi denediysen kartın fabrika çıkış arızalı gibi.
Hepsiburadan aldım iade talebi oluşturdum.

Ben de pulse 9070 XT ile yeni sistem kurduğumda çok saçma sapan yazılımsal hatalar çökmeler vs yaşadım. Ekran kartı driverlerini silip yeniden kurdum baya uğraştım sonunda stabil birkaç gündür nazar değmesin

Adrenalin yazılımında, ayarlama sekmesinde, kart clock speed ve ram speed kullandığın kart modelinde ne yazıyorsa onu ayarla. Kart, sorunlu bir VBIOS nedeniyle ulaşması gereken sınırlarından daha hızlı çalışmaya çalışıyor olabilir ve power limiti sonuna kadar çek.
Diğer çözüm önerisi ise anakartın hangi PCI sürümünü destekliyorsa BIOS'dan onu ayarla autoda kalmasın demekti ama onu denemişsin.

Anlık mouse donmasının bunla pek alakası yok gibi, ekran kartında sorun oldugunda ekran komple gider ya da artifact oluşur. Başka bir problem olabilir.

Ben de Pulse 9070 XT ile yeni sistem kurduğumda çok saçma sapan yazılımsal hatalar çökmeler vs yaşadım. Ekran kartı sürücülerini silip yeniden kurdum bayağı uğraştım sonunda stabil birkaç gündür nazar değmesin.

XT değil 9070 kullanıyorum ve şu an kartı cıkardım, RTX 3080 taktım 1920x1080'den diyorlar böyle bir şey olsa bile masa üstünde yapacagını sanmam sistem boşta takılmalar yasıyorum birçok şeyi kurcaladım yazılımdan ayarlar yaptım yok default yaptım hiçbir değişen yok.

Anlık mouse donmasının bununla pek alakası yok gibi, ekran kartında sorun oldugunda ekran komple gider ya da artifact oluşur. Başka bir problem olabilir.

Başka bir ekran kartında yapmıyor böyle bir şey sistemim iyi herhangi bir sorunu yok.

Anlık mouse donmasının bunla pek alakası yok gibi, ekran kartında sorun oldugunda ekran komple gider ya da artifact oluşur. Başka bir problem olabilir.
9000 serisi kullanıcılarında sanırım AMD'nin 5000 serisindeki yazılımsal problemler tekrar başladı. Reddit'te mouse donma olaylarıyla doldu ek olarak forumda 3 günde gördüğüm 3. konu bu aynı başlıkta. Son olarak yukarıdaki önermem dışında Radeon Software Slimmer kullanarak driver kurmanızs olacak. 25.3.1'i DDU ile kaldırıp Windows otomatik sürücü kur ayarını da kapattıktan sonra Radeon Slimmer ile kırpılmış sürücü kurmanız gerek. Bilmiyorsanız anlatiyim ve öyle deneyin.

Adrenalin yazılımında, ayarlama sekmesinde, kart clock Speed ve RAM Speed kullandığın kart modelinde ne yazıyorsa onu ayarla. Kart, sorunlu bir VBIOS nedeniyle ulaşması gereken sınırlarından daha hızlı çalışmaya çalışıyor olabilir ve Power limiti sonuna kadar çek.
Diğer çözüm önerisi ise anakartın hangi PCI sürümünü destekliyorsa BIOS'tan onu ayarla Auto'da kalmasın demekti ama onu denemişsin.

GPU clock Auto'da kendi kendine yükseliyor boşta 100-200MHz de calısıyor Memory 2K küsurdeydi yanlış hatırlamıyorsam.

9000 serisi kullanıcılarında sanırım AMD'nin 5000 serisindeki yazılımsal problemler tekrar başladı. Reddit'te mouse donma olaylarıyla doldu ek olarak forumda 3 günde gördüğüm 3. konu bu aynı başlıkta. Son olarak yukarıdaki önermem dışında Radeon Software slimmer kullanarak driver kurmanızs olacak. 25.3.1'i DDU ile kaldırıp Windows otomatik sürücü kur ayarını da kapattıktan sonra Radeon slimmer ile kırpılmış sürücü kurmanız gerek. Bilmiyorsanız anlatayım ve öyle deneyin.

Çok pişmanım bende sorunların çözüldüğünü sanmıştım ve satın almıştım iade süreciyle ugraşacağım ve iade kabul olmazsa ne yapacagım diye düşünüyorum.