TechMad

Uzman
Makaleler
1
Fanlar otomatik ayarda. Cyberpunk 2077’de 65 dereceleri görüyor. 55 dereceye falan düşsün istiyorum. Fanları acaba otomatik değil de elle ayarlamak mı gerekiyor? Genelde 700–800 RPM’de çalışıyorlar. Tabii bir de karta düşük voltaj (undervolting) uyguladım. 330 W’lık kart şu an 230 W ile aynı performansı veriyor. Acaba UV işlemi yüzünden mi fanlar düşük devirde çalışıyor? Elle ayarlamak gerekiyorsa hangi değerlerde olmalıdır?

Dosya Ekleri

• RPM.webp
    RPM.webp
    437,7 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı fanları hotspot sıcaklığına göre hareket eder neredeyse son 10 yıldır çıkan bütün ekran kartları hotspot sıcaklığına göre fan devri belirler. Ekran kartında overclock vs gibi bir durum söz konusu değilse fabrika çıkışı belirlenen standart fan ayarları kullanın. Fan ayarı yapılmasına gerek yok.

Yükteyken normal sıcaklıktan ziyade hotspot sıcaklığınıı kontrol edin. Ekran kartı fanlarınız bu sıcaklığa göre hareket ediyor.
Ekran kartı fanları hotspot sıcaklığına göre hareket eder neredeyse son 10 yıldır çıkan bütün ekran kartları hotspot sıcaklığına göre fan devri belirler. Ekran kartında overclock vs gibi bir durum söz konusu değilse fabrika çıkışı belirlenen standart fan ayarları kullanın. Fan ayarı yapılmasına gerek yok.
Teşekkürler. Kontrol ettim hotspot sıcaklığı ortalama 15-16 derece daha yüksek. Mesela normal sıcaklık 66 dereceyse hotspot 82 derece oluyor. Bu normal mi?

Kartın buz gibi çalışıyor değerler çok çok iyi denilebilir. Genellikle hotspot sıcaklığı 90 derece üzerine çıktığı an throttle yemeye başlarsın şu an öyle bir durum söz konusu bile değil.