atasevdikk

Uzman
Herkese iyi sosyaller. R5 7500F işlemci, B650 Eagle AX anakart ve Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC ile bir sistem topladım.

Ekran kartının da kullandığı gücü ve sıcaklıkları azaltmak için undervolt yapmak istedim ve Nebi Akgün'ün optimizasyon rehberini izleyerek gerekli ayarları yaptım. Vulkan Memtest ile VRAM stabilitesinde 2800 MHz ile test yaptığımda hata ile karşılaşmadım. Heaven Benchmark ile de -100'lere kadar undervolt yapabildim. Fakat ardından aldığım hatalardan ötürü ayarları biraz düşürmek istedim ama şu anda -35 voltaj bile düşürsem hata alıyorum.

Silikon şansı gerkeçkten bu kadar kötü mü denk geldi yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum çözemedim, driverları temizleyip baştan da kurdum ama kararlı bir undervolt maalesef yapamadım. Öneriniz olursa sevinirim.

Ekran görüntüsü 2026-09-14 112009.webp

Ben de uğraşmıştım, neredeyse hiç yapamamıştı kart. Çok da önemli değil. Galiba ilk üretimler Hynix çipliydi, bendeki Samsung. Onun da etkisi olabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de uğraşmıştım, neredeyse hiç yapamamıştı kart. Çok da önemli değil. Galiba ilk üretimler Hynix çipliydi, bendeki Samsung. Onun da etkisi olabilir.

Bendeki de Samsung. Belki de sebeplerden biri demek ki.

Belleğe dokunmadan yapabildiğin değerler yine -35'e bile ulaşmıyorsa silikon şansın bu kadar demek ki.
Vulkan Memtest kesin doğru test sonucunu vermiyor diyebilir miyiz o zaman, çünkü o testte hiç hata almadım.

Bendeki de Samsung. Belki de sebeplerden biri demek ki.

Vulkan Memtest kesin doğru test sonucunu vermiyor diyebilir miyiz o zaman, çünkü o testte hiç hata almadım.
Ufak kaymalar oluyor sonuçlarda. Örneğin 2435 MHz üzeri bende kararlı değilken o testte 2455'de anca hata veriyordu, tabii bu İntel ekran kartlarına özgü bir sonuç olabilir. GPU çipinin sınırlarından yüzde yüz emin olman için o şekilde de test etmeni öneririm.

Ufak kaymalar oluyor sonuçlarda. Örneğin 2435 MHz üzeri bende kararlı değilken o testte 2455'de anca hata veriyordu, tabii bu İntel ekran kartlarına özgü bir sonuç olabilir. GPU çipinin sınırlarından yüzde yüz emin olman için o şekilde de test etmeni öneririm.
Belleklere dokunmadan -50 ile deniyorum şu anda. Güç limitini de %15 kısıp 280w civarına sabitlemeye çalıştım. Cs benchmarkını geçti şu anda da warzone çalıştırıyor bakalım 🙂