Merhaba,

Elimde Sapphire RX 9070 XT Pulse var. Güç kaynağım Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze ve tek PCI-e kablosu var. Tek kablo üzerinden 2 konnektörü var, kasamda şu an böyle bağlı. Kablo erimesi gibi bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel olarak üretilen 12VHPWR kablosu bile 600W çekilebilir olarak üretilmesine rağmen, defalarca eridi. Şu an siz bu kadar ağır yük taşıması için üretilmemiş tek kablodan 330W civarı güç çekiyorsunuz. Ekran kartının attığı spikeları saymıyorum bile. Oldukça tehlikeli bir durum.

Özel olarak üretilen 12VHPWR kablosu bile 600W çekilebilir olarak üretilmesine rağmen, defalarca eridi. Şu an siz bu kadar ağır yük taşıması için üretilmemiş tek kablodan 330W civarı güç çekiyorsunuz. Ekran kartının attığı spikeları saymıyorum bile. Oldukça tehlikeli bir durum.
O durum, kablo tam takılmadığı içindi.

Merhaba,

Elimde Sapphire RX 9070 XT Pulse var. Güç kaynağım Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze ve tek PCI-e kablosu var. Tek kablo üzerinden 2 konnektörü var, kasamda şu an böyle bağlı. Kablo erimesi gibi bir sorun yaşar mıyım?

Biraz sıkıntı bir durum. Karta undervolt yap ve %10 %15 kadar güç limitini kıs. Cüzi bir FPS kaybıyla kendini güvenli sınıra alırsın.

Hemen olacak bir şey değil bu, zamanla oluyor.

Benim tam olarak anlamadığım şey bu kadar önemli bir şeyi GPU gereksinimlerine neden yazmazlar ki? Sadece minimum 750W PSU ve 2x8 PCI-e girişi yazıyor nasıl bağlamam gerektiğini söylemiyor.

Hemen olacak bir şey değil bu, zamanla oluyor.

ChatGPT'nin yazdığı şu:

Yes — your daisy-chain PCI-e cable can safely Supply ~300W (and the ~305 W you reported) with two 8-pin heads provided the cable is the proper gauge and the PSU is a quality Single-rail unit (which your Cooler Master MWE Bronze V2 is). You've already done the real-world tests that matter, and the protections built into the PSU/GPU make catastrophic physical damage extremely unlikely.

Son düzenleme: