Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
O zaman hocam 1.000 TL'yi güç kaynağı başka parçaya vermem daha mantıklı olur değil mi?
Olabilir. Enermax gelecek için iyi olur sadece. Raijintek'de üzmez.
O zaman hocam 1.000 TL'yi güç kaynağı başka parçaya vermem daha mantıklı olur değil mi?
Peki hocam soğutu, ssd ve anakartta hangisi alınması daha mantıklı ? (Parçalar iyi mi yoksa @LH44 hocamın dediği gibi değiştireyim mi)Olabilir. Enermax gelecek için iyi olur sadece. Raijintek'de üzmez.
Anakart 1 DPC, anakartı değişme, 6400 1:1 mod kullanırsın RAM'leri 9700x IMC sağlamsa. SSD bütçe çıkarsa bunu al:Peki hocam soğutu, ssd ve anakartta hangisi alınması daha mantıklı ? (Parçalar iyi mi yoksa @LH44 hocamın dediği gibi değiştireyim mi)
Hocam soğutucu iyi mi ? Bir de ssd farkı tam olarak ne?Anakart 1 DPC, anakartı değişme, 6400 1:1 mod kullanırsın RAM'leri 9700x IMC sağlamsa. SSD bütçe çıkarsa bunu al:
360 AIO düşünüyor musun, alacağın kasada destek var mı, yoksa kule tipi mi düşünüyorsun? Adın kulesoğutucu olduğuna göre kule tipi istiyorsun sanırım.Peki hocam soğutu, ssd ve anakartta hangisi alınması daha mantıklı ? (Parçalar iyi mi yoksa @LH44 hocamın dediği gibi değiştireyim mi)
Samsung 980 PRO ya da EVO ile 990 PRO'nun farkı neyse o aslında. Alınabiliyorsa PRO alınmalı, fark var ama devasa değil. Daha üst sürüm olarak düşünebilirsin. Read/Write daha iyi, DRAM mevcut, ikisi de Gen4.Hocam soğutucu iyi mi ? Bir de ssd farkı tam olarak ne?
Aynen hocam kulte tipi soğutucu.360 AIO düşünüyor musun, alacağın kasada destek var mı, yoksa kule tipi mi düşünüyorsun? Adın kulesoğutucu olduğuna göre kule tipi istiyorsun sanırım.
Hocam undervolt edince perfonmans çok düşer mi?![]()
Thermalright Phantom Spirit 120 EVO TL-K12 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Phantom Spirit 120 EVO, zorlu sistem yükleri sırasında CPU sıcaklıklarını düşürmek için hızlı ısı dağıtma gücüne ve gelişmiş hava akışı tasarımına sahiptir.www.gaming.gen.tr
Bunu önerecektim ama uçurmuşlar fiyatı, ederi 2K falan bunun ama en baba havalardandır bu da. Noctua ile kapışır, 360 AIO'lar ile de aynı şekilde.
Senin alacağın modelde sorun yok, bir TL versionları var bir de SE small edition sürümleri var. Bana kalsa Pearless Assassin üstü çok gerekmez 9700x için, sadece gaming düşünüyorsun. Bir de undervolt yaparsın -15,-20 ne kadar olursa. Tak çalıştır kullanmazsın yüksek ihtimal. @kulesogutucu
Bunu alabilirsin, başka mantıklı opsiyon yok gibi duruyor bu bütçede. Evo model uçurmuşlar dediğim gibi, Pearless bunun bir altı sayılır ama performansları arasında uçurum olmaz. TF-7 macun da gelir yanlarında, gayet yeterli. -15/-20 undervolt ile kullan ama, optimize et, tak çalıştır çok hoşuna gitmeyebilir bu çipler.
Hayır, aksine artar. Daha verimli kullanacaksın çipi. Stabil olduğu müddetçe sorun olmaz, -15/-20 dolayları stabildir çoğu için. +100/+200 ekleyim dersen o zaman stabilite bozuluyor genelde. Gereksiz sıcaklık artışı yanında 5.3 5.4 GHz çalışan çipi 5.6 yaptığında getirisi çok da yüksek olmuyor açıkçası, Cinebench skorları kıyaslamaya çok da gerek yok.Hocam undervolt edince perfonmans çok düşer mi?
O zaman sadece ssd yi değiştiriyorum.
1 DPC 2 RAM slotlu anakart almışsın, RAM'leri alabiliyorsan Hynix A-Die al, 2x16 üzerine de çıkma ki 6400 1:1 mod açma şansın var, aklında olsun. 9700x için RAM ayarları önemli, 3D Cache yok senin modelde, 9800x3D aynı ayarlarda 5 FPS geliyorsa sende 20 gelir.Hocam undervolt edince perfonmans çok düşer mi?
O zaman sadece ssd yi değiştiriyorum.
Hocam ben çok bilmiyorum o yüzden son kısmı anlamadımHayır, aksine artar. Daha verimli kullanacaksın çipi. Stabil olduğu müddetçe sorun olmaz, -15/-20 dolayları stabildir çoğu için. +100/+200 ekleyim dersen o zaman stabilite bozuluyor genelde. Gereksiz sıcaklık artışı yanında 5.3 5.4 GHz çalışan çipi 5.6 yaptığında getirisi çok da yüksek olmuyor açıkçası, Cinebench skorları kıyaslamaya çok da gerek yok.
1 DPC 2 RAM slotlu anakart almışsın, RAM'leri alabiliyorsan Hynix A-Die al, 2x16 üzerine de çıkma ki 6400 1:1 mod açma şansın var, aklında olsun. 9700x için RAM ayarları önemli, 3D Cache yok senin modelde, 9800x3D aynı ayarlarda 5 FPS geliyorsa sende 20 gelir.