Kullanıcı PC'yi açarken ekranda pikseller patladığı için
3 kere kapatıp açtım, ecel terleri döktüm diyor aşağıda birileri adamın derdine derman olmak yerine
Ben 10 yılda 6 AMD kullandım sorun yok, bu NVIDIA lobisinin işi diye masal anlatıp mağduriyet romantizmi yapıyor.
Ortada bir lobi yok, piyasanın gerçekleri ve kalite kontrol farkı var. NVIDIA'nın 12VHPWR kabloları yandığında veya 5000 serisinde ROP ünitesi eksik çıktığında tüm dünya yeri göğü inletti. Ama NVIDIA hatasını kabul edip donanımı anında RMA ile değiştirdi.
AMD tarafında ise siyah ekran, WattMan, stutter, DX11 çökmeleri ve boot sorunları o kadar uzun süredir devam ediyor ki artık bunu bir hata değil, AMD deneyiminin bir parçası olarak kabullenmeniz isteniyor. İnsanların NVIDIA'yı tercih etmesinin sebebi hayali bir lobi değil PC'nin güç tuşuna bastığında o ecel terlerini dökmemek için ödedikleri Kafa Rahatlığı vergisidir.
Şu an düzeldi, sorun yok hissine aldanma. Artifact ve 3 restart sonrası düzelmesi bazen basit bir Windows Update veya driver çakışması olabilir. Ancak, bu durum genelde kart soğukken boot edemeyip, arka arkaya restart atıp ısınıp genleşince çalışan bir Soğuk Lehim veya ölmekte olan VRAM modülü arızasının sesleridir. OCCT ile sağlam bir VRAM ve 3D testi yap. Eğer donanımsal bir hata artifact veriyorsa, o kart o ecel terlerini sana garantisi bittiği gün tekrar döktürür ve çöp olur. Fanboyların NVIDIA da sorunlu tesellisi senin bozulan kartını geri getirmez,
@Recep Baltaş hocamın dediği gibi garantisi varken acıma yolla.