Maresca

Üyecik
Merhaba,

• Sapphire RX 9070 XT Nitro+
  • Ryzen 5 7500F
  • Thermaltake Toughpower PF1 850W
  • G.Skill Ripjaws M5 2x16
  • ASUS Prime B650M-R
  • Gigabyte MO27U2 monitör

Parçaların olduğu bir sistem kullanmaktayım. Bazı oyunlarda reset bazı oyunlarda gri ekran hatası almaktayım. BIOS sürümü güncel, MPO açtım kapattım, EXPO açtım kapatıım. DDU ile sürücü kaldırıp tekrar yükledim, undervolt yaptım ama hiçbir şekilde çözüm bulamadım. Mesela Kingdom Come: Deliverance 2 oynadığımda, FM oynadığımda olmayan sorun Crimson Desert'ta reset, Farming S oynarken gri ekranlar reset oluyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp yükledim ilk başlarda sorun olmadı ama birkaç gün sonra yine gri ekran yapmaya başladı. RAM'i fabrika ayarına çektim yine oldu gri ekran, FS 25'te monitörüm 240 Hz olmasına rağmen 144'e sabitledim ekran kartım fazla güç çekmesin diye, yine reset oldu. AMD Adrenalin'e stres testi ve OCCT testlerinde hiçbir sorun çıkmıyor. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum artık. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

occt vram test sonucu - Kopya.webp

occt power testi - Kopya.webp

stres tesi.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

• Sapphire RX 9070 XT Nitro+
  • Ryzen 5 7500F.
  • Thermaltake Toughpower PF1 850W.
  • G.Skill Ripjaws M5 2x16.
  • ASUS Prime B650M-R
  • Gigabyte MO27U2 monitör.

Parçaların olduğu bir sistem kullanmaktayım. Bazı oyunlarda reset bazı oyunlarda gri ekran hatası almaktayım. BIOS sürümü güncel, MPO açtım kapattım, EXPO açtım kapatıım. DDU ile sürücü kaldırıp tekrar yükledim, undervolt yaptım ama hiçbir şekilde çözüm bulamadım. Mesela Kingdom Come: Deliverance 2 oynadığımda, FM oynadığımda olmayan sorun Crimson Desert'ta reset, farming s oynarken gri ekranlar reset oluyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp yükledim ilk başlarda sorun olmadı ama birkaç gün sonra yine gri ekran yapmaya başladı. RAM'i fabrika ayarına çektim yine oldu gri ekran, FS 25'te monitörüm 240 Hz olmasına rağmen 144'e sabitledim ekran kartım fazla güç çekmesin diye, yine reset oldu. AMD Adrenalin'e stres testi ve OCCT testlerinde hiçbir sorun çıkmıyor. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum artık. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Eki Görüntüle 266607

Eki Görüntüle 266608

Eki Görüntüle 266609

OCCT'de Power sekmesinden Auto türünde stres test yapılırken hw info programından sensörler sekmesine tıklayıp anakarta giden 12v voltaj kanalını inceleyin. 1 dakikalık Test sonunda ise orayı SS atın. PSU'dan şüpheleniyorum ben şahsen. Geçmişte buna çok benzer bir olay yaşamıştım.

OCCT'de Power sekmesinden Auto türünde stres test yapılırken hw info programından sensörler sekmesine tıklayıp anakarta giden 12v voltaj kanalını inceleyin. 1 dakikalık Test sonunda ise orayı SS atın. PSU'dan şüpheleniyorum ben şahsen. Geçmişte buna çok benzer bir olay yaşamıştım.
Görselleri ekledim

Dosya Ekleri

• hwinfo power 1.webp
    hwinfo power 1.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 6
  • hwinfo power.webp
    hwinfo power.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 6
Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim; PSU'da bir sorun yok gibi gözüküyor. 12V değeri 11.880V'nin altına düşmemiş, bu da fena olmayan bir değer.

RAM'leri bir test edin MemTest86 uygulaması ile, bir de RAM'leri kontrol edelim. Soruna ancak bu şekilde tek tek tek eleyerek ulaşacağız gibi gözüküyor. Büyük ihtimalle işlemcide ve ekran kartında bir sorun yoktur.