Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
1781543553765.webp

1781543576776.webp

Sizce (kişisel olarak) RX 9070 XT nasıl bir ekran kartı?

Bence;
  • RTX 5070 Ti'ın sadece gücünü isteyen, teknolojileri ile işi olmayan veya bütçesi RTX 5070 Ti'a çıkamayanlar için, RTX 5070 fiyatına benzer/daha iyi performans veren ekran kartı.
    Son zamanlarda çıkan en F/P ekran kartı olur aynı şekilde.
    TR'de RX 9000 serisi Radeon için bayağı umutluydu. Bir süre sonra Hype'ı kaçtı ancak RX 7000 serisine nazaran iyi idare etti.
  • "Some Radeon Problems" sekmesini unutmadan geçmeyelim :) Recep Baltaş ve Caner Uncu çok iyi tanır kendilerini.
    Herkese denk gelmeyen ama denk gelindiğinde illallah ettiren driver problemleri, RT performansı olarak geçmişe nazaran daha iyi olsa da hala RTX 5070 Ti'ile rekabet edememesi, prodüksiyon tarafında CUDA'ya cevabı olmaması ilk aklıma gelenler.
    Driver olay günümüzde epey azaldı. Eğer denk gelmeyen kesimdeyseniz sizin için müthiş bir kart olduğunu söyleyebilirim.
  • Normalde ASUS, Gigabyte gibi üretici modellerine değinmeyecektim ancak RX 9000 serisi istisna. Hotspot hariç sıcaklık değerleri RTX 50'lerden çok daha iyi durumda.
  • Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı seven ve sevmeyenin her daim birbirine girdiği bir karttır. Bu konu altında atışma çıkmaması zor.
  • Kas gücü olarak RTX 5070 Ti ile eşit-Ti!. Driver Update'leri ile geçti diyen var, eşit diyen var ben de anlamadım. Düz RTX 5070 Ti dengi işte.
    Güzel bir hazır sistem kartı, güzel bir upgrade kartı. Hype'ı sönük diye hazır sistem kampanyalarında pek görülmüyor.
    RTX 3080 Ti, RTX 4070 Super, RTX 5070 / RX 6800 XT, RX 7800 XT ve üstünü kullanıyorsanız geçmenize pek gerek yok. Bunların bir tık altında kullanımınıza göre planlama yapın.
    Özellikle NVIDIA faktörünü unutmayın!

Son düzenleme:
9060 XT 16'cıyım ben bu seride AMD cephesinde. NVIDIA'da ise gecen sene RTX 4060 Ti 16GB dediğim gibi RTX 5060 Ti da bu senenin F/P canavarı.

Laptopta da NVIDIA 4060'dı geçen sene favorim her ne kadar 8 VRAM az olsa da, neyse ki 5070 12GB çıkararak onu da düzelttiler.

Fiyatına göre kötü olmadığını düşünüyorum. Sanırım sadece ben driver sorunu yaşamadım, 5070'te siyah ekran ve sıcaklık sensörünün yanlış göstermesi gibi sıkıntılarla uğraşmaktan kurtulamamıştım fakat 9070XT'ye geçiş yaptığımdan beri pek şikayetim yok (Oyuna özel FPS limiti koyulamaması ve FSR4 desteğinin yetersiz olması hariç).

Sebebini söylerseniz konuyu görüp alacak kişiler için bir fikir oluşur. Söylediğinizin altını doldurun.
Arkadaşım aldı, ben de bizzat denedim. Stutter ve Wattman hatalarından dolayı oyun bile oynanmıyordu. İkide bir sürücü silip kuruyordu ama bir türlü dikiş tutturamadık. Sonra benim lafıma gelip 5070 aldı. Başta sözümü dinleseydi cinnet geçirmeyecekti.