Makaleler
4
Oyun performansında RTX 5070 Ti ile yarıştığını biliyorum, peki lokal yapay zekâ için yaklaşık olarak hangi NVIDIA kartına denk?

https://www.neowin.net/reviews/amd-...view-vs-9070-xt-7800-xt-nvidia-rtx-5070-4070/ Buyur ama bu test ilk çıktığında yapılmış, daha da iyi olmuştur, onu da hesaba katarsın.

NVIDIA bu konularda her zaman daha iyi ama AMD yamanı atılmaz, o da iş görür normal kullanıcı için. Zaten üst seviye kullanıcı daha farklı Pro kartlara yöneliyor.

Buna da bak. Şu durumda AMD'nin NVIDIA'yı bu konuda geçmesi muhtemel değil ama NVIDIA bir adım önde olacaktır. AMD şu an bu konularda geçemez ama yaklaşır.

Screenshot_20260804_213719_Chrome.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben gençlere AI de var diye NVIDIA öneririm. Oyununu da oynasın geleceğin teknolojisi ile de haşır neşir olsun. AMD geri kaldı işlemci mimarisi kasmaktan.

Kartı önceden oyun için almıştım, lokal AI için yeterli olup olmadığını merak ettim o yüzden konuyu açtım.

Hocam bu karşılaştırma hangi siteden?

Local AI için mantıklı kartlardan birisi RTX 3090'dı, zamanında 12 bin TL'ye alıyorduk.

Local AI için mantıklı kartlardan birisi RTX 3090'dı, zamanında 12 bin TL'ye alıyorduk.

Aşırı pişmanım o dönem 3090 almadığıma. Peki şu an 30-35K'ye alınır mı? Local-AI için?