Bu modelde termal ped yerine çok akıllı mühendisler termal putty olsa lazım onu koymayı uygun görmüşler. Onlarda dikey kullanımda akmalar falan yapıyordu.

Yani yatay olsa da herhalde fazla yayıldı falan ondan olabilir. Bu sebeple bas bas bağırıyoruz 3 kuruş fazla olsun gigabyte olmasın diye.

Tier liste bakarakta satın alım yapmak saçmalığın daniskası zaten. Emin ol o listede daha aşağıda bulunan Pulse'yi falan alsan daha iyi.

O listedeki çoğu kart doğru konumda değil. O kart tier list'te normal şartlarda D seviyesi bile desem haksızlık etmiş olmam. Gigabyte kaliteli bir marka değil ki diğer parçalarda da çokça bozdu kendini son 5 yılda.

Pulse bu modelden bir tık daha iyi ve daha ucuz ne hikmetse. Zaten en tepe modeller zevk işine giriyor ki bende Nitro+ var sırf zevk ve görüntüsü için tekrardan bile alırdım.

VRAM'ler normalde o kadar ısınmamalı çok yeni bir ekran kartı zira eski nesil bir kart olsa sıfır da olsa raf ömrü derdim ama işte Gigabyte'ın müthiş mühendislik eseri olduğu için adamlar gidip VRAM'lere termal jel uygulamış. GPU'ya da PTM7950 sürmüşler ama orada da başarılı olamamışlar anlaşılan ki forumlarda bu modeli alan kişilerin %80'i anında şikayet ediyor.

Nitro+ ile kıyaslamak doğru olmaz ama normalde üç aşağı beş yukarı benzer sıcaklıklar olması gerekiyor taş çatlasın +5-6 derece oynar.

1771709090148.webp

O listedeki çoğu kart doğru konumda değil. O kart tier List'te normal şartlarda D seviyesi bile desem haksızlık etmiş olmam. Gigabyte kaliteli bir marka değil ki diğer parçalarda da çokça bozdu kendini son 5 yılda.

Pulse bu modelden bir tık daha iyi ve daha ucuz ne hikmetse. Zaten en tepe modeller zevk işine giriyor ki bende Nitro+ var sırf zevk ve görüntüsü için tekrardan bile alırdım.

VRAM'ler normalde o kadar ısınmamalı çok yeni bir ekran kartı zira eski nesil bir kart olsa sıfır da olsa raf ömrü derdim ama işte Gigabyte'ın müthiş mühendislik eseri olduğu için adamlar gidip VRAM'lere termal jel uygulamış. GPU'ya da PTM7950 sürmüşler ama orada da başarılı olamamışlar anlaşılan ki forumlarda bu modeli alan kişilerin %80'i anında şikayet ediyor.

Nitro+ ile kıyaslamak doğru olmaz ama normalde üç aşağı beş yukarı benzer sıcaklıklar olması gerekiyor taş çatlasın +5-6 derece oynar.

Eki Görüntüle 228783

Keşke Nitro+ ucuzken değiştirseydim. GPU'da Honeywell mi var gerçekten? Orada da jel var sanıyordum.

Bu modelde termal ped yerine çok akıllı mühendisler termal PuTTY olsa lazım onu koymayı uygun görmüşler. Onlarda dikey kullanımda akmalar falan yapıyordu.

Yani yatay olsa da herhalde fazla yayıldı falan ondan olabilir. Bu sebeple bas bas bağırıyoruz 3 kuruş fazla olsun Gigabyte olmasın diye.

Tier liste bakarakta satın alım yapmak saçmalığın daniskası zaten. Emin ol o listede daha aşağıda bulunan Pulse'yi falan alsan daha iyi.

Tier liste bakmadım alırken. Sadece 9070XT olmasına baktım açıkçası. (hazır sistemdi 2. el aldım)

Keşke Nitro+ ucuzken değiştirseydim. GPU'da Honeywell mi var gerçekten? Orada da jel var sanıyordum.

Yanlışım yoksa PTM standart idi 9070 XT modellerinde. Jel sadece VRAM'lerde var diye biliyorum ki çok kötü bir seçim kaliteli Putty falan varken yüzüne bakılmaz normalde. Maliyet açısından jel daha iyi olsa da işte uzun süre boyunca dayanamıyor.

Eğer ki PTM yerine Jel varsa GPU yüzeyinde o daha da komik olur o kadar para verip kötünün kötüsünü almak :D

Putty'i sürmek ne kadar etkili olur tartışılır zira kaç mm pay var ne kadar koymak lazım fazla koydun mu ezilir sıcaklık artar az sürersen değmeyecek o zaman da otomatik olarak yine sıcaklık artacak.

Bu işi bilen birisi var ise rahat yapar ama Putty sürmek tecrübenin yanında el işine de bakıyor tutturmak zor.

Kaldı ki kart yeni ve garantisi de var onu bozma riski de sıkıntı. Gigabyte'a yaz diyeceğim ama adamlar standart olarak bunları koyduğu için başka malzeme kullanmazlar normal olarak.

Amd 9000 serisinde honeywell ile anlaştı alayında ptm7950 var. Keşke değişseydin.
Tier liste bakmadım alırken. Sadece 9070XT olmasına baktım açıkçası. (hazır sistemdi 2. el aldım)
Yani yapacak bir şey yok maalesef. evet 9070xt ama müthiş övülen gigabyte kalitesiyle.

O zaman termal PuTTY'i ped ile değiştirsem sorun iyileşir gibi?
Değiştiremezsin ki, kaç mm ped kullanacağın belli değil. 0,50mm'nin kurtacağı tartışılır. Putty koysan aynı şekil kalın yapsan dert, ne kadar ince yaparsın tartışılır. Bir de 7950'yi bozma ihtimali var. Onu bozarsan git tekrar ptm7950 ara et çok uğraş. Getirtemiyorsun da ne yapacaksın ki.

PuTTY sürmüycem hocam termal ped koyacağım. İçindeki zaten PuTTY diye biliyorum.
Farklı bir jel kullanmışlar putty değil... Gönder garantisine gitsin.

Ben de şöyle atayım benim pulse'nin sıcaklıklarını. Alırken 6,5k fark vardı nitro+ ile 30'a geliyor diye pulse almıştım geçmiştim.
1771709498720.webp