Merhaba,

Baştan bir sistem topluyorum. RX 9070 XT var elimde. Gerisini yeni satın alacağım. Anakarta ve SSD’ye henüz karar veremedim, yardımcı olur musunuz?
  • İşlemci: Ryzen 7800x3D / Phantom Spirit 120 SE
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse 9070 XT
  • RAM: Patriot Venom 6000 MHz CL30 2x16GB
  • Kasa: Corsair 3000D
  • PSU: High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold

Son düzenleyen: Moderatör:

Siyah sistem için fiyat hesaplarken 2. favori anakartımda buydu. Fiyatı bi tık daha uygun.

Anakartın fiyatı yüksek geldi. Şununla arasında fark büyük müdür?

Pardon. Bu listelediğim parçaların hepsini kesin olarak almayı düşünüyorum. Geriye kalan anakart ve disk için ise minimum harcama yapmak istiyorum. Çünkü çok masraflı oluyor.

Anakart için bütçe 6.500-7.000 arası. SSD için 3.000’e kadar çıkabilirim. DRAM içeren bir SSD isterdim ama bütçenin üstünde kalıyor.

Pardon. Bu listelediğim parçaların hepsini kesin olarak almayı düşünüyorum. Geriye kalan anakart ve disk için ise minimum harcama yapmak istiyorum. Çünkü çok masraflı oluyor.

Anakart için bütçe 6.500-7.000 arası. SSD için 3.000'e kadar çıkabilirim. DRAM içeren bir SSD isterdim ama bütçenin üstünde kalıyor.

DRAM'li SSD.

Anakart için bütçe 6.500-7.000 arası. SSD için 3.000’e kadar çıkabilirim. DRAM içeren bir SSD isterdim ama bütçenin üstünde kalıyor.
Zaten aynı anakartı ben de eklemiştim konuya. AX ve sizin attığınız arasındaki tek fark Wifi. AX olanda var normal versiyonda wifi yok.ç Ayrıca paylaştığım SSD'de DRAM var.

DRAM'li SSD.

Zaten aynı anakartı ben de eklemiştim konuya. AX ve sizin attığınız arasındaki tek fark Wifi. AX olanda var normal versiyonda wifi yok.ç Ayrıca paylaştığım SSD'de DRAM var.
Çok teşekkürler. Anakartı ATX olduğu için Gigabyte B650 Eagle olarak tercih edeceğim. Çünkü 120 SE ile RAM slotları sıkışmasın istiyorum.

Sormak istediğim son bir şey var. Kioxia’nın Pro modelinin çok fazla ısındığını okumuştum birkaç konuda. Sizce ısınmasıyla ilgili bir problem yaşar mıyım? Bir kronik ısınma sorunu falan yoksa kesin olarak onu alacağım.

Sormak istediğim son bir şey var. Kioxia'nın Pro modelinin çok fazla ısındığını okumuştum birkaç konuda. Sizce ısınmasıyla ilgili bir problem yaşar mıyım? Bir kronik ısınma sorunu falan yoksa kesin olarak onu alacağım.

Yaşamazsın. Genelde laptoplarda fazla ısınıyor zaten. Ama evet ısınan bir SSD.

Çok teşekkürler. Anakartı ATX olduğu için Gigabyte B650 Eagle olarak tercih edeceğim. Çünkü 120 SE ile RAM slotları sıkışmasın istiyorum.

Sormak istediğim son bir şey var. Kioxia’nın Pro modelinin çok fazla ısındığını okumuştum birkaç konuda. Sizce ısınmasıyla ilgili bir problem yaşar mıyım? Bir kronik ısınma sorunu falan yoksa kesin olarak onu alacağım.
Anakartta M2 soğutucu var bu nedenle sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kasanızın hava akışı da zaten iyi.

DRAM'li SSD.

Anakartı buradan alabilir az da olsa daha ucuz.