RX 9070 XT'ye hangi PCI-e kablosu takılmalı?

OguzhanSezgin

Üyecik
Ekran kartı: Gigabyte VGA AMD Radeon 16 GB GDDR6 RX 9070 XT Gaming OC ekran kartı
PSU: MSI PSU MAG A850GN PCI-E5 850W 80+ Gold Power Supply

Bu ikiliye sahibim ve şöyle bir sorum olacak sizlere:

PSU'da 2 adet PCI-e kablosu bulunuyor 6+2 olarak ama ekran kartındaki yuva 3 adet. Bu bir problem oluşturur mu, ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.

PCIe Pin çoklayıcı böyle bir şey alsam bir işe yarar mı eğer 3 tane kablo olması durumunda

Son düzenleme:
Gigabyte modelinin 3 tane 8 pin girişi var, ayrı ayrı 3 tane elindeki gibi 6+2 8 pin girişi varsa bağlayın, 3 tane yoksa mutlaka 2 tane bağlayın, elindeki soketleri birleştirip bağlayabilirsin, tabii bir tane bağlantı yetmez. Tek kablo çift soket sorun çıkartır, anlık spike yapma durumu var, yani milisaniyelik 400W çekebilir, tek kablo ile çökme yaşarsın.

elimde 2 adet giriş var 1 tanesi boş kalsa bir problem olur mu performansında ya da kullanım ömründe ?

Elimde 2 adet giriş var 1 tanesi boş kalsa bir problem olur mu performansında ya da kullanım ömründe?

Elindeki kablonun iki soketini de bağlaman gerekli, tek kablo çift soket yeterli değil, bir tane daha ayrı kablo ile 8 pin bağlamalısın, güç kaynağında bildiğim kadarıyla kablo mevcut, boşta giriş kalmasın, çalışmama durumu var, ekran alamayabilirsin, ekran kartının 3 girişide dolu olsun.

Son düzenleme:
O tek kablo çift soketten ayrı oalrak sadece 600w kablosu var başka bir kablomda bulunmuyor. Cpu'ya giden kablomda çift soket şeklinde

CPU'ya giden kablomda çift soket şeklinde.

Bu güç kaynağında normalde, 2 tane PCI-e kablosu olması lazım, kablonun birisi tek soket, diğeri çift soket, bu şekilde bağlantı yapman gerekli.

Düzeltiyorum, 12vhpower bağlantısı olmuyor biraz önce denedim. Güç kaynağı değiştirmen gerekli.

Son düzenleme:
3'ü de dolu olması lazım, sistem açılmaz diye biliyorum. PSU'da tek kablo var ve 2 başlı olduğu için yetmez; ayrıca önerilmez de. 16 pinden 3x8 pine dönüştürücü var mı bilmiyorum hele TR'de. PSU eğer yeni aldıysan iade edip farklı bir model alabilirsin.

İfadeler: X99
600w kablo bulunuyor güç kaynağında ekran kartı kutusunda da ekstradan bir kablo çıkmadı

AsiaHorse Dönüştürücü olarak bunun (12+4/12+4pin) olanını mı seçmeliyim resmini ekledim ek olarak

Dosya Ekleri

• kablo.webp
    158,8 KB · Görüntüleme: 5
Yardımınız için teşekkür ederim bir güç kaynağı öneriniz var mı peki bütçem 6-7 bin arası bir harcama yapabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…