Kart maksimum 250W çeker, tek PCIE kablosu eğer PSU kaliteli ise rahatlıkla besler merak etmeyin. Ben de eski kasamda High Power Performance GD 600W ile bu şekilde kullandım. Sonra yeni bir PSU alınca direkt 600W çıkışından verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 24
Üstat eğer 1 tane 8 pin üzerinden 2 tane 8 pin çıkıyorsa bu bağlantı sağlıklı değildir. Kart 250 çekiyor diye rehavete kapılma kart her zaman 250 çekmez, oyunda ani bir patlama olur bir bakarsın 350 çekiyor ama bunu göremezsin çünkü sensöre takılmayacak kadar kısa bir sürede gerçekleşir, kronikleşirse plastik ve pinler yavaş yavaş kararmaya başlar. Kartlar sürekli TDP değerleri kadar elektrik harcıyor olsaydı bu yanma erime vakaları neredeyse hiç olmazdı, bakın 5090'a.

300 çeken 5070 Ti'ye undervolt yapıp 250 çektirmeme rağmen HWINFO'da yüksek hassasiyetli bir test yaptığımda maksimum 380 watt'a kadar güç çekilmişti.

Üstat eğer 1 tane 8 pin üzerinden 2 tane 8 pin çıkıyorsa bu bağlantı sağlıklı değildir. Kart 250 çekiyor diye rehavete kapılma kart her zaman 250 çekmez, oyunda ani bir patlama olur bir bakarsın 350 çekiyor ama bunu göremezsin çünkü sensöre takılmayacak kadar kısa bir sürede gerçekleşir, kronikleşirse plastik ve pinler yavaş yavaş kararmaya başlar. Kartlar sürekli TDP değerleri kadar elektrik harcıyor olsaydı bu yanma erime vakaları neredeyse hiç olmazdı, bakın 5090'a.

Şimdi 2 tane Y PCI-e kablosu var ya hocam ikisinin de ana bağlantıları taksam olmaz mı o şekilde, sonuçta ikisi de farklı farklı kablolardan gelecek.

300 çeken 5070 Ti'ye undervolt yapıp 250 çektirmeme rağmen HWiNFO'da yüksek hassasiyetli bir test yaptığımda maksimum 380 Watt'a kadar güç çekilmişti.

Yani demek istediğim X'deki kablodan 2 tane çıkıyor PSU'dan. İkisinin de ana PSU'dan gelen kablolarını bağlıyayım diyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_1302.webp
    IMG_1302.webp
    764,4 KB · Görüntüleme: 18
Şimdi 2 tane Y PCI-e kablosu var ya hocam ikisinin de ana bağlantıları taksam olmaz mı o şekilde, sonuçta ikisi de farklı farklı kablolardan gelecek.
2 ayrı konektöre bağlayacaksan daha güvenli olur pigtaile göre zaten resimde anlatmak istediğim açıkça belirtilmiş. Bir de ekran kartına bağladığın 12VHPWR'yi fazla bükme tık sesi gelene kadar ittir.