Ryzen 3750H & GTX 1660 Ti laptop için 16 GB RAM önerisi

bekocangs56

Çalışkan
Ryzen 7 3750h, GTX 1660 Ti, 8 GB RAM çift kanal RAM'i olan bilgisayarımı, çift kanal olacak şekilde 16 GB RAM almak istiyorum. Bana RAM önerir misiniz?

Mainboard: HP 86D6.
Sanırım 2400 MHz destekliyor maksimum.

Ryzen 7 3750h, GTX 1660 Ti, 8 GB RAM çift kanal RAM'i olan bilgisayarımı, çift kanal olacak şekilde 16 GB RAM almak istiyorum. Bana RAM önerir misiniz?

Mainboard: HP 86D6.
Sanırım 2400 MHz destekliyor maksimum.
- RAM Tipi Seçimi: Ryzen 7 3750H işlemciniz ile uyumlu olabilmesi için DDR4 tipinde RAM tercih etmelisiniz.

- Frekans Seçimi: Ana kartınızın maksimum desteklediği frekans 2400 MHz olduğu için, bu frekansta çalışan bir RAM modülü seçin. 2400 MHz ve 3200 MHz RAM'ler arasında 3200 MHz RAM'ler daha iyi performans sağlayabilir; ancak 2400 MHz destekleyeceğiniz için 2400 MHz modeli almak daha mantıklı olur.

- Kapasiteli Modül Seçimi: 8 GB mevcut RAM'inizle çift kanal oluşturabilmek için, 8 GB daha eklemelisiniz. Yani toplamda 2 x 8 GB RAM (Çift Kanal) almanız gerekir.

- Marka Önerileri:
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB, 2400 MHz)
- Kingston HyperX Fury 16 GB (2 x 8 GB, 2400 MHz)
- Crucial Ballistix 16 GB (2 x 8 GB, 2400 MHz)

- Alırken Dikkat Edilecekler:
- RAM’in fiziki boyutunu (örneğin, SODIMM) kontrol edin; laptop için tasarlanmış olması önemlidir.
- RAM'lerin aynı marka ve model (veya en azından aynı özelliklere sahip olması) tercih edilmelidir; bu, uyumluluk sorunlarını azaltır.

- Kurulum: Yeni RAM modülünü takarken;
1. Laptopu kapatın ve güç kaynağını çıkarın.
2. Bataryayı çıkarın (eğer çıkarılabiliyorsa).
3. Arka kapakları açarak mevcut RAM slotlarına erişin.
4. Yeni RAM'i yerine dikkatlice yerleştirin ve kapakları kapatın.

- Test Etme: Bilgisayarı açtıktan sonra BIOS veya işletim sistemi üzerinden, RAM'inizin doğru şekilde tanındığını kontrol edin.

Bu adımları takip ederek 16 GB RAM’inizi başarıyla ekleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…