bekocangs56

Çalışkan
Ryzen 7 3750h, GTX 1660 Ti, 8 GB RAM çift kanal RAM'i olan bilgisayarımı, çift kanal olacak şekilde 16 GB RAM almak istiyorum. Bana RAM önerir misiniz?

Mainboard: HP 86D6.
Sanırım 2400 MHz destekliyor maksimum.

Ryzen 7 3750h, GTX 1660 Ti, 8 GB RAM çift kanal RAM'i olan bilgisayarımı, çift kanal olacak şekilde 16 GB RAM almak istiyorum. Bana RAM önerir misiniz?

Mainboard: HP 86D6.
Sanırım 2400 MHz destekliyor maksimum.
- RAM Tipi Seçimi: Ryzen 7 3750H işlemciniz ile uyumlu olabilmesi için DDR4 tipinde RAM tercih etmelisiniz.

- Frekans Seçimi: Ana kartınızın maksimum desteklediği frekans 2400 MHz olduğu için, bu frekansta çalışan bir RAM modülü seçin. 2400 MHz ve 3200 MHz RAM'ler arasında 3200 MHz RAM'ler daha iyi performans sağlayabilir; ancak 2400 MHz destekleyeceğiniz için 2400 MHz modeli almak daha mantıklı olur.

- Kapasiteli Modül Seçimi: 8 GB mevcut RAM'inizle çift kanal oluşturabilmek için, 8 GB daha eklemelisiniz. Yani toplamda 2 x 8 GB RAM (Çift Kanal) almanız gerekir.

- Marka Önerileri:
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB, 2400 MHz)
- Kingston HyperX Fury 16 GB (2 x 8 GB, 2400 MHz)
- Crucial Ballistix 16 GB (2 x 8 GB, 2400 MHz)

- Alırken Dikkat Edilecekler:
- RAM’in fiziki boyutunu (örneğin, SODIMM) kontrol edin; laptop için tasarlanmış olması önemlidir.
- RAM'lerin aynı marka ve model (veya en azından aynı özelliklere sahip olması) tercih edilmelidir; bu, uyumluluk sorunlarını azaltır.

- Kurulum: Yeni RAM modülünü takarken;
1. Laptopu kapatın ve güç kaynağını çıkarın.
2. Bataryayı çıkarın (eğer çıkarılabiliyorsa).
3. Arka kapakları açarak mevcut RAM slotlarına erişin.
4. Yeni RAM'i yerine dikkatlice yerleştirin ve kapakları kapatın.

- Test Etme: Bilgisayarı açtıktan sonra BIOS veya işletim sistemi üzerinden, RAM'inizin doğru şekilde tanındığını kontrol edin.

Bu adımları takip ederek 16 GB RAM’inizi başarıyla ekleyebilirsiniz.