Fifililifilifilfil
Becerikli
- Makaleler
- 1
Ryzen 5 1600 AF
Thermalright Assassin King 120 SE
Gigabyte B450M Gaming
MSI Armor RX 570 4G OC
Team T-Force Vulcan 2x8G RAM
Enermax Maxpro III 700W 80+
Thermalright Assassin King 120 SE
Gigabyte B450M Gaming
MSI Armor RX 570 4G OC
Team T-Force Vulcan 2x8G RAM
Enermax Maxpro III 700W 80+
Bir ara BIOS'tan vazgeçtim. Ryzen Master ile deneyeyim dedim. Dediğim gibi Ryzen Master ile ayarları uyguladığım zaman anlık olarak frekans ve voltaj değişiyor. Fakat hemen eski haline dönüyor. Yüksek frekanslarda da zaten direkt olarak çökmekteydi. Kasa içi sıcaklık falan da yerindeydi de olmadı işte. Otomatik OC vesaire de galiba benim işlemcim için geçerli değil.
Gelgelelim bu sefer de Gigabyte sitesinden iki araç indirdim. Biri Hardware Information Tool, diğeri EasyTune. İlki ile genel olarak değerleri vs. izleyebilmek iyi oldu. Direkt olarak Vcore değerlerini, anakart ısı sensörlerini, fanları falan izleyip ayarlayabiliyorum. Yalnız ikincisi kadar boş beleş bir OC uygulaması yoktur. Otomatik OC seçeneği var fakat sönüktü. Bana uymuyor belli ki. Değiştirilen değerler sadece BIOS'a girmemek için sanırım. İki tane de hazır OC profili vardı. 3.2 GHz ve 3.4 GHz... Tekrardan sardım başa BIOS'a. Uğraşa uğraşa 3.7 GHz'de ~1.350V'ta sabitledim. 3.8 GHz artık 1.4V'tan fazlasını istiyordu. Anlayacağınız silikonum da bir tekme vurdu. Benden bu kadar. Biraz hava alsam iyi olur. Prime 95 halüsinasyonları görmeye başladım çünkü. Windows bile beni banladı zaten.
Son düzenleyen: Moderatör: