• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Ryzen 5 1600 ve GT 730 2 GB karşılığında R9 380X MSI Gaming X takası mantıklı mı?

Alessandro Del Piero

Başarılı
Sahibinden'de ilana koyduğum Ryzen 5 1600'e böyle bir teklif geldi, değerlendirmeli miyim? Üstüne GT 730 2 GB ekran kartı da vereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahibinden'de ilana koyduğum Ryzen 5 1600'e böyle bir teklif geldi, değerlendirmeli miyim? Üstüne GT 730 2 GB ekran kartı da vereceğim.

Güç olarak R9 380X daha iyi ancak. Driver konusunu bilemem. Windows 11 de driverı bile yok ama güç olarak kesinlikle çok daha üstün. Tabii Windows 10 kullanacaksan bilemem.

Güç olarak R9 380X daha iyi ancak. Driver konusunu bilemem. Windows 11 de driverı bile yok ama güç olarak kesinlikle çok daha üstün. Tabii Windows 10 kullanacaksan bilemem.
Ryzen 5 1600 ile valo oynayamıyorum windows 10 da asla uğraşmam ozaman.

Windows 10 driveri 11 de çalışıyor zaten. Sıkıntı çekmezsiniz. Takas mantıklı mı bilemedim.
Yanlış bilmiyorsam R9 380X kartı MSI da yok sadece 380 var.

Windows 10 driveri 11 de çalışıyor zaten. Sıkıntı çekmezsiniz. Takas mantıklı mı bilemedim.
Yanlış bilmiyorsam R9 380X kartı MSI da yok sadece 380 var.

Driverlar eski olduğundan sıkıntı çeker muhtemelen.

Driverlar eski olduğundan sıkıntı çeker muhtemelen.
Yok hocam sıkıntı çekmez ben de R9 380 vardı Windows 11 de sıkıntısız çalışıyordu. Bir tek sadece WattMan hatası yer. O da Win sürümüyle alakalı değil zaten.

Ekran kartının testlerini yapıp sağlam olduğunu teyit ettikten sonra takas etmenizi öneririm. Çünkü R9 380 performanslı bir kart olması bir yana çok fazla güç tüketir (güç kaynağınızın yettiğinden emin olun), daha fazla ısınır, bu da iyi bir soğutma gerektirir, testler beraberinde kartın ne kadar soğuk ve performanslı çalıştığı anlaşılır. Takas mantıklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…