neodiim

Çalışkan
Selam arkadaşlar,

Ryzen 5 7500F kullanıyorum. ECO Mode'u açmayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım.

7500F kullananlar ECO Mode'u kullanıyor mu? Günlük kullanım ve oyunlarda açmaya değer mi? Performans kaybı hissediliyor mu, sıcaklıklarda ve güç tüketiminde belirgin bir fark oluyor mu?

İzlediğim video:

Selam arkadaşlar,

Ryzen 5 7500F kullanıyorum. ECO Mode'u açmayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım.

7500F kullananlar ECO Mode'u kullanıyor mu? Günlük kullanım ve oyunlarda açmaya değer mi? Performans kaybı hissediliyor mu, sıcaklıklarda ve güç tüketiminde belirgin bir fark oluyor mu?

İzlediğim video:

Hayır bence. 65W TDP CPU sonuçta. PBO deneyebilirsiniz ama.

Kule tipi soğutucu olarak Thermalright Assassin king 120 SE aldım. Boşta işlemci sıcaklığı 47-48°c civarında geziyor, OCCT stres testinde ise en fazla 80°c'yi gördü. Oda sıcaklığı da yüksek değil klima 25°c'de çalışıyor.

Aynı soğutucuyu ben 7 7800X3D ile kullanıyorum 80 derece gayet normal bir değer yükte.

80 derece çok sıradan bir değer. 95 olursa sıkıntı.
Aynı soğutucuyu ben 7 7800X3D ile kullanıyorum 80 derece gayet normal bir değer yükte.
AM5 soket çıktığından beri zaten işlemcilerin sıcak çalıştığı ortada, özellikle 7000 serisi. Benim giriş seviye sayılan 7600x dahi deli gibi ısınıyor. BG3, TLOU1 gibi oyunlarda 4K çözünürlüğe rağmen 65-80 arası. 95 olup thermal throttlinge girmediği sürece sorun yok.