Ranchen

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Ryzen 5 2600 işlemcim var. Bilgisayara zararlı olabilecek yazılımlar yüklemiştim ve sonradan bilgisayardan neredeyse hiçbir şeye giremedim o sırada da işlemci sıcaklığı boşta 94 dereceydi. Format attım işlemci sıcaklığı indi fakat boşta 50-60 derece yükte 90 derecelere kadar gidiyor. Normalde böyle değildi diye hatırlıyorum. Sizce ne yapmam lazım?

Önce zararlı yazılımların temizlendiğinden emin olun, eminseniz işlemci soğutucusunun termal macununu yenileyin.

Merhaba arkadaşlar, Ryzen 5 2600 işlemcim var. Bilgisayara zararlı olabilecek yazılımlar yüklemiştim ve sonradan bilgisayardan neredeyse hiçbir şeye giremedim o sırada da işlemci sıcaklığı boşta 94 dereceydi. Format attım işlemci sıcaklığı indi fakat boşta 50-60 derece yükte 90 derecelere kadar gidiyor. Normalde böyle değildi diye hatırlıyorum. Sizce ne yapmam lazım?

Soğutucunuz var mı? Var ise modeli nedir?
Ayrıca cihazın bakımlarını en son ne zaman yaptınız?

Yakın zamanda yapmadıysanız işlemci de yüksek sıcaklıkta çalıştığı için termal macun ömrünü yitirmiş olabilir.

Not: Bu yazdıklarımdan önce bilgisayarın virüsten temizlendiğinden emin olun.

Soğutucunuz var mı? Var ise modeli nedir?
Ayrıca cihazın bakımlarını en son ne zaman yaptınız?

Yakın zamanda yapmadıysanız işlemci de yüksek sıcaklıkta çalıştığı için termal macun ömrünü yitirmiş olabilir.

Not: Bu yazdıklarımdan önce bilgisayarın virüsten temizlendiğinden emin olun.
Bilgisayarı formatladım daha nerede kalmış olabilir ki?Ayrıca sanırım işlemci fanından tıkır tıkır sesler geliyor.Soğutucu stok,bakımlarını yapmayalı uzun süre oldu.

Son düzenleme: