Bugün stock soğutucudan Thermalright peerless Assassin 120 SE TL-C12C'ye geçtim. İleride belki işlemciyi 5600 ile değiştiririm diye. Şimdilik böyle bir imkanım yok, bu yüzden overclock yapmayı düşünüyorum. Pek bir bilgim yok, anakartım MSI B450M- a Pro. Max Ryzen Master üzerinden otomatik algılama sistemi var mış galiba. Oradan mı yapayım yoksa BIOS'tan mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Bugün stock soğutucudan Thermalright peerless Assassin 120 SE TL-C12C'ye geçtim. İleride belki işlemciyi 5600 ile değiştiririm diye. Şimdilik böyle bir imkanım yok, bu yüzden overclock yapmayı düşünüyorum. Pek bir bilgim yok, anakartım MSI B450M- a Pro. Max Ryzen Master üzerinden otomatik algılama sistemi var mış galiba. Oradan mı yapayım yoksa BIOS'tan mı?
Biraz geç olacak ama,
Cinebench ile OC stabilitesi test edilmez, bu işlemci için 4.1 GHz @1.35v stabil olmaz. Cinebench'te stabil olur ama oyuna girdiğinizde çöker.
1.3v üstü voltaj verme çıkabildiğin kadar frekans çık.
1.3v üstü voltaj verme çıkabildiğin kadar frekans çık.
Elimde aynı işlemciden var, 1.3v ile 4 GHz bile yapamaz. 4 GHz @1.35v sweet point bu işlemci için ama ne kadar gerekli tartışılır, eğer 4.1 GHz yapmak isterse de 1.4v veya üstü ister muhtemelen.
Tabii arkadaşın silikon kalitesi çok iyiyse güzel bir OC yapabilir, benim dediklerim ortalama silikon için.
Elimde aynı işlemciden var, 1.3v ile 4 GHz bile yapamaz. 4 GHz @1.35v sweet point bu işlemci için ama ne kadar gerekli tartışılır, eğer 4.1 GHz yapmak isterse de 1.4v veya üstü ister muhtemelen.
Tabii arkadaşın silikon kalitesi çok iyiyse güzel bir OC yapabilir, benim dediklerim ortalama silikon için.
Bir dönem 1600 AF falan kullanıyordum. İşlemci 1.35v izin veriyor ama hiç gerek yok bu nesilde ve getirisi yeterli değil.
Yeni konular
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-