''GPU islemi'' yuksek ihtimal acik olan YouTube sekmesinden dolayi. WhatsApp sekmesinden dolayi da olabilir. Acikcasi burada CPU spike yapabilecek pek bir sey goremedim, belki WhatsApp sekmesi mesajlari cekerken birazcik etki yapabilir o kadar.

Ustteki AV1'i kapatma onerisi disinda, Vivaldi'nin yan cubugundaki Mail, Takvim ve Akislar sekmelerini kapatin veya devre disi birakin. Bunlar bilindik CPU ve RAM kullanimi artisi yapan seyler maalesef, her ne kadar kullanmasaniz bile.
Açıkçası bana kalsa Return Youtube Dislike eklentisinin background service worker'ının silinmesini de önerirdim fakat muhtemelen arkadaş kullanmak ister.

:)
Eki Görüntüle 70258
Eki Görüntüle 70259
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Bir işlem yapmadım şu an %11-7 arası gidip geliyor. Bazen %60 hatta %80'lere çıktığını görüyordum. Bunların hepsi sebepsiz oluyordu, o yüzden Vivaldi harici bir öneriniz varsa çok minnettar olurum. 140-150 arası aktif işlem gözüküyor, çok değil diye biliyorum. Tabii %80'lere çıktığında kaç işlem olduğu hakkında gram fikrim yok.

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Bir işlem yapmadım şu an %11-7 arası gidip geliyor. Bazen %60 hatta %80'lere çıktığını görüyordum. Bunların hepsi sebepsiz oluyordu, o yüzden Vivaldi harici bir öneriniz varsa çok minnettar olurum.
Acikcasi her ne kadar dediklerimizi yapmanizi onersem de, Vivaldi zaten kaynak kullanimi olarak pek de harika bir Chromium tarayici degil. Tarayici olarak ne kullanacaginizin kararini siz verseniz daha hos olur ama illaki oneri istiyorsaniz ust mesajlarda bahsi gecen Brave guzel ornegin.

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Bir işlem yapmadım şu an %11-7 arası gidip geliyor. Bazen %60 hatta %80'lere çıktığını görüyordum. Bunların hepsi sebepsiz oluyordu, o yüzden Vivaldi harici bir öneriniz varsa çok minnettar olurum. 140-150 arası aktif işlem gözüküyor, çok değil diye biliyorum. Tabii %80'lere çıktığında kaç işlem olduğu hakkında gram fikrim yok.

Vivaldi iyi bir tarayıcı aslında, klasiklerden Edge veya debloated Chromium deneyebilirsin. CPU spikelar muhtemelen video izlerken oluyordur. Bahsettiğiniz işlem kısımı görev yöneticisindeki aşağıdaki processes kısmı ise işlem görmemiş bir Windows 10 için fena değil.

1722463834714.webp

Vivaldi iyi bir tarayıcı aslında, klasiklerden Edge veya debloated Chromium deneyebilirsin. CPU spikelar muhtemelen video izlerken oluyordur. Bahsettiğiniz işlem kısımı görev yöneticisindeki aşağıdaki processes kısmı ise işlem görmemiş bir Windows 10 için fena değil.

Eki Görüntüle 70260
Fazlasıyla işlem yaptım aslında, ama her şeyi de kapatmak istemedim. Sonuçta bir külüstürümüz yok ama 1 aya kalmadan külüstür olacak. Yeni sistem şart, uğraşılmaz hiç. Zaten Overwatch 2 oynarken hala FPS droplar yiyorum, işlemciyi dişleyeceğim.
1722464645162.webp

Vivaldi'nin tasarımsal problemi bu. Tüm tarayıcı bir chrome sekmesi ve sekmeler de chrome sekmesine gömülü bir webview (iframe gibi düşünebilirsiniz). Webview eskiden chrome uygulamaları için çıkan bir özellikti daha sonra kaldırdılar ancak Vivaldi tarayıcı tasarımını bunun üzerine kurduğu için desteğine kendi chromium çatalında devam etti ancak bence kaynak kullanımı çok iyi yönetemediler.

Chrome tabanlı başka bir tarayıcıya geçmek iyi bir fikir olabilir.