''GPU islemi'' yuksek ihtimal acik olan YouTube sekmesinden dolayi. WhatsApp sekmesinden dolayi da olabilir. Acikcasi burada CPU spike yapabilecek pek bir sey goremedim, belki WhatsApp sekmesi mesajlari cekerken birazcik etki yapabilir o kadar.
Ustteki AV1'i kapatma onerisi disinda, Vivaldi'nin yan cubugundaki Mail, Takvim ve Akislar sekmelerini kapatin veya devre disi birakin. Bunlar bilindik CPU ve RAM kullanimi artisi yapan seyler maalesef, her ne kadar kullanmasaniz bile.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Bir işlem yapmadım şu an %11-7 arası gidip geliyor. Bazen %60 hatta %80'lere çıktığını görüyordum. Bunların hepsi sebepsiz oluyordu, o yüzden Vivaldi harici bir öneriniz varsa çok minnettar olurum. 140-150 arası aktif işlem gözüküyor, çok değil diye biliyorum. Tabii %80'lere çıktığında kaç işlem olduğu hakkında gram fikrim yok.Açıkçası bana kalsa Return Youtube Dislike eklentisinin background service worker'ının silinmesini de önerirdim fakat muhtemelen arkadaş kullanmak ister.
Eki Görüntüle 70258
Eki Görüntüle 70259