Bütçe
2000

DevAgonYa

Uzman
AMD Ryzen 5 3600 işlemcimi stok fanıyla kullanıyorum. Bilgisayarımın açılış sıcaklığı 55-60 derecelerde ve böyle olduğundan her 5-6 ayda bir termal macun değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu yüzden sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Kullandığım termal macun Arctic MX6 idi.
2000 TL civarında önerilere açığım.
Kasa: GAMEFORCE Cold 4x120mm Rgb Fanlı Kontrolcü Ve Kumandalı Oyuncu Bilgisayar Kasası Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Anakart: B450M S2H
Bu arada kendim araştırdığımda şu 2 sıvı soğutma dikkatimi çekti eğer ki bunlar iyi ise bunlardan birini de al diyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçe ile Thermalright bir kule tipi alsan 30 derecelerin altına kadar düşürebilirsin boşta. Bu fiyat bandındaki tüm sıvı soğutmalar giriş seviyesi ürünler, iyi bir randuman alamazsın.

Fakat tercihin sıvı soğutma ise SilverStone vıda 240 önerebilirim F/P olarak.

Termal macunu yenilediğimde açılış derecesi 38e düşüyordu stok soğutucuyla.
Bu tarz sıvı soğutmalarda kaç derece olur?
Kule tipi alırsam benim anakartın yanında takmak için ayakları yok, yanında gönderirler mi acaba?
Bir de kule tipi al dersen ne önerirsin?

Kule tipi alırsam benim anakartın yanında takmak için ayakları yok, yanında gönderirler mi acaba?
Evet yanında geliyor, düşük bütçeli sıvı soğutmalar önermem hava çok daha iyi düşük bütçeli sıvılara göre.

Açılış derecesi diye bir kıyaslama yapmanız doğru olmaz.1-2 dakika geçtikten sonra boşta kaç dereceyi görüyor ona bakacaksınız. O sıvı soğutmalar 35-42 arası gidip gelir muhtemelen boşta.

Kule tipi olarak aşağıdaki ürün fazlasıyla işinizi görür.

Anakart'a montajı için parçalar içerisinden çıkıyor. İyzcio %20 indirim kampanyasından da faydalanmayı unutma.

AMD Ryzen 5 3600 işlemcimi stok fanıyla kullanıyorum. Bilgisayarımın açılış sıcaklığı 55-60 derecelerde ve böyle olduğundan her 5-6 ayda bir termal macun değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu yüzden sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Kullandığım termal macun Arctic MX6 idi.
2000 TL civarında önerilere açığım.
Kasa: GAMEFORCE Cold 4x120mm Rgb Fanlı Kontrolcü Ve Kumandalı Oyuncu Bilgisayar Kasası Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Anakart: B450M S2H.
Bu arada kendim araştırdığımda şu 2 sıvı soğutma dikkatimi çekti eğer ki bunlar iyi ise bunlardan birini de al diyebilirsiniz.

Bunu alsan yeter sıvıya gerek yok üstüne bende eskiden 5600X vardı ona bile yetiyordu işlemci güncelledim AMD Ryzen 7 5700X3D var hala bunu kullanıyorum yetiyor.

Bunu alsan yeter sıvıya gerek yok üstüne bende eskiden 5600X vardı ona bile yetiyordu işlemci güncelledim AMD Ryzen 7 5700X3D var hala bunu kullanıyorum yetiyor.
Şöyle ki kasanın hava sirkülasyonu kule tipi alsam da yeterli mi ondan emin değilim.
Kasa masamın altında duruyor ve fotodaki şekilde dar alanda.
O yüzden seçeneklerden en mantıklısı hangisi karar veremedim.
Ön ve üst tarafları mesh. Önde 3x120mm fanlar var üstte ise sadece boş ızgara ve toz filtresi. Arkada da klasik egzoz fanı.

Dosya Ekleri

• 20250130_004947.webp
    20250130_004947.webp
    713,2 KB · Görüntüleme: 57
Şöyle ki kasanın hava sirkülasyonu kule tipi alsam da yeterli mi ondan emin değilim.
Kasa masamın altında duruyor ve fotodaki şekilde dar alanda.
O yüzden seçeneklerden en mantıklısı hangisi karar veremedim.
Ön ve üst tarafları mesh. Önde 3x120mm fanlar var üstte ise sadece boş ızgara ve toz filtresi. Arkada da klasik egzoz fanı.

Hocam kasayı üst tarafa almanızı tavsiye ederim biraz boğula biliyor alt kısımlarda şahsen sıvı soğutma mantıksız ve pahalı attığım fan cok daha iyi geliyor bana ama illa sıvı diyorsan DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu bu işini cok iyi görecektir.

Hocam kasayı üst tarafa almanızı tavsiye ederim biraz boğula biliyor alt kısımlarda şahsen sıvı soğutma mantıksız ve pahalı attığım fan cok daha iyi geliyor bana ama illa sıvı diyorsan DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu bu işini cok iyi görecektir.
Maalesef ki masamın üstüne alamıyorum, 2. monitörü bile sırf masaya sığsın diye 35 derece açıyla koydum. Bir de odam çok küçük ve masamın üzerinde de yer yok. O yüzden başka yere koyamıyorum kasayı.

Thermalright burst Assassin vs Thermalright Assassin spirit 120 Plus v2​

Şimdi bu ikisinden hangisini seçeyim?
Burst assasin için performansı daha iyi diyorlar ama assasin spiritte de çift fan var.