Ryzen 5 3600 için stok fan önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M.u.r.a.t
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 496
  • Etiketler Etiketler
    fan

M.u.r.a.t

Uzman
Merhaba,

Yeğenim için derslerinde yardımcı olması amacıyla Ryzen 5 3600 işlemcili hazır sistem aldım. Fakat işlemci boştayken veya internette gezinirken 95 dereceleri görüyor. İşlemci kullanım oranları %9-11 arasında. Stok fanı kalitesiz, bu işlemci için en iyi termal macun ve stok fan öneriniz ne olur?

Şimdiden zahmet edip cevap veren canlara teşekkür ederim.

İşlemcinin üstündeki kendi stok fanı günlük kullanımda işlemciyi rahat bir şekilde soğutabilmesi gerekiyor. Acaba soğutucu düzgün takılmamış olabilir mi? Ayrıca işlemcinin üstündeki soğutucu aşağıdaki soğutucuyla aynı, değil mi?

Görselleri internetten aldım.

Stok fan kalitesiz bile olsa 95 dereceleri görmesi anormal bir durum. Eğer fanı söküp kontrol etme şansınız varsa termal macun sürülen yerde jelatini sökmüşler mi kontrol etmenizi öneririm. Bazen böyle vakalar görüyor aklıma ilk gelen bu oldu.

Bütçeniz nedir? Ona göre öneride bulunalım. Gerçi bilmiyor olsak bile o işlemci için X123 Duo kullanıp termal macun olarak Kryonaut alsanız yeterli olacaktır.
Ayrıca o işlemci için stok fan gayet yeterli olmalı.

Boşta veya internette dolaşırken 95 derece olması tamamen fan takılmadan görülecek değerlerdir. Stock fan ile yük altında 95 derece görebilirsin o işlemciyle o zaman bakım gerekir. Bakımsız R5 3600 işlemciler stock fan ile yük altında 95 derece çok rahat görebiliyor.

Onu kontrol ettim, jelatin yoktu elimde bulunan termal macunu kullanıp tekrardan stok fanı taktım. Windows üzerinden Turbo modunu kapadım, boştayken 55-65 derece arasında düştü ama yine de tarayıcıda gezinirken düşük kullanımlarda bile 80-90 arasına çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisini açıp CPU yu en çok kullanan programları kontrol edin.

Sistem daha bugün elime geçti, stok fan bayağı kalitesiz nikel tel var sanırım bileşenlerinde içinde bir tane bakır boru bile bulunmuyor ve çok da hafif. Max RPM 1500 civarlarında.

Görev yöneticisini açıp CPU yu en çok kullanan programları kontrol edin.
Kontrol ettim onu da, dediğim gibi öyle çok yükte değilken kullanım %8-15 arasındayken de sıcaklık değerleri yüksek. Stok fan dışında diğer bileşenlerin doğrudan CPU sıcaklığı ile bir ilgisi yoksa şu an ilk yapmam gereken önerilerinizle güzel bir stok fan ve termal macun kullanmak.

Ömürlük bir bakım yapmış olursunuz.
Sevgiler

Ömürlük bir bakım yapmış olursunuz.
Sevgiler
çok teşekkür ederim sağ olun ilgilendiğiniz için.

işlemcinin kendi orijinal stok fanı takılı değildi maalesef modelini bilmediğim Snowman marka bir fan takılıydı.

Öneriniz için teşekkürler, kaç derece arasında çalışıyor bu stok fan ile işlemciler? 9 yaprak yerine 11 yaprak stok fan almak daha mı iyi olur acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…