Ryzen 5 3600 için stok fan önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M.u.r.a.t
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 496
  • Etiketler Etiketler
    fan
PBO kapatıp dener misin?

PBO kapatırsan R5 1600 gücünde bir işlemciye merhaba dersin. Bunu yapmanı tavsiye etmem. Gücünü bayağı kısıyor. İşlemcin boşta o derecelerde herhangi bir soğutucuyla olamaz. Başka bir sorun var işlemciyi sök ve termal macun sür ve tekrar düzgün bir şekilde tak ve tam oturduğundan emin ol. O sıcaklıklarda olması mümkün değil.

Şu anki stok fanda şöyle bir sıkıntı var dipteki metal kısmı tam olarak işlemciyi kapatmıyor bazı macunlu yerler açıkta kalıyor. Stok fan değiştirip kaliteli bir macun sürerek tekrar deneyeceğim. Sizin önerebileceğiniz en iyi stok fan nedir?

işlemcinin kendi orijinal stok fanı takılı değildi maalesef modelini bilmediğim Snowman marka bir fan takılıydı.
Bu durumda muhtemelen kullandığın soğutucu kalitesiz bir ürün olduğu için aşırı ısınma sorunu yaşanıyor. Herhangi bir yerden en azından Wraith Stealth temin edip kullanma gibi bir durumunuz var mı? Minimum düzeyde Wraith Stealth işinizi görecektir.

PBO kapatırsan R5 1600 gücünde bir işlemciye merhaba dersin.
Kanıtla. Her şey GHz'den ibaret mi? Ders için alınan sistemde işlemci 3.6 GHz'den 4.2 GHz'ye çıksa ne yazar? Aynı işlemciyi kullanıyorum ve PBO açık şekilde Phantom Spirit ile zor soğutuyorum çünkü PBO gereksiz fazla voltaj veriyor. Arkadaş ders için dediği için PBO kapat dedim. PBO açacaksa gidip daha düşük voltajla 4.2 GHz sabitlesin en azından daha düşük sıcaklıklara sahip olur. Bilip bilmediğiniz her şeye burnunuzu sokmayın.

Bence siz bilip bilmeden yorum yapmayın. Evet PBO kapatırsa Ryzen 5 1600 gücüne neredeyse düşüyor. Performans testlerine bakmadan ezbere yorum yapan ben değilim sizsiniz. Bende Wraith Prism ile kullanıyorum 77 derecelerde gözüküyor, Full yük altında tamamen stok ayarlarda kullanıyorum. Daha düşük voltajla senin bahsettiğin hızlara çıkacağının bir garantisi yok. Ben mesela aynı işlemci ile 1.375v ile 4.2 GHz göremiyorum. Zaten stock halde 1.4V kullanıyor. Her silikon aynı değildir.

Silikonu çok kötü olan işlemcimde 1.3v 4.2 GHz görüyor? 1.2v ile 4.2 GHz kullanan insanlar var. Sizde 1.4v 4.2 GHz'yi övüyorsunuz.

Silikonu çok kötü olan işlemcimde 1.3v 4.2 GHz görüyor? 1.2v ile 4.2 GHz kullanan insanlar var. Sizde 1.4v 4.2 GHz'yi övüyorsunuz.

Övmüyorum silikon kötü gelebilir herkese ve bende öyle diyorum.

Kasaniz nedir? Macun parasina icinde macunda gelen bir kule tipi alabiliyorsunuz fakat once kasanizi bilmem lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…