Ryzen 5 3600 & RX 5600 XT sistemde CS2 oynarken FPS düşmesi ve ghosting problemi oluyor

LuxRuffy

Çalışkan
Merhaba,
Uzun yıllardır kullandığım sistemimde son zamanlarda CS2 oyununda ayarlarım aynı olmasına rağmen hem FPS düşmesi hem de ghosting problemi yaşıyorum. AMD yazılım üzerinden oyun üzerinden veya monitör üzerinde denemediğim ayar kalmadı. Sorunum ekte koyduğum videodakinin aynısı. Monitörüm FreeSync destekli olmasına rağmen sanırım artık tek slot RAM ve işlemcinin geri kalmasından dolayı bunları yaşadığımı düşünüyorum. Aşağıda sistemi belirtiyorum. Videoyu izleyip çözümü olan tavsiyede bulunabilir mi? Parça geliştirmesi veya değiştirilmesi sorunu çözer mi?
Örnek video:

Sistem özellikleri:
İşlemci: Ryzen 5 3600
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: Corsair Vengeance 16 GB 3000MHz
Ekran kartı: Sapphire RX 5600 XT OC
M.2 SSD: Kioxia Exceria G2
SSD: Crucial 480 GB BX500
PSU: Raijintek Cratos Lite 850W 80+ Gold
Monitör: Gamepower GPR24C1MS144 24" 1ms

Bu videoda ghosting seviyesi az gözüküyor kaldı ki DDR4 için AMD sistemlerde 3600 MHz altında tatmin edici bir performans almayı unutun. FPS düşmesi videoda gözükmüyor çünkü botlara karşı sabit bir harita olduğundan buna yorum yapılması doğru değil. CS2'de ne yaparsanız yapın artık 6 GB VRAM bilgisayarlarda oynamanın bir mantığı kalmadığını düşünüyorum. Çok benzer bir ekran kartı kullanmama rağmen RX 5700XT çift kanal RAM 3600 MHz RAM kullanmama rağmen tatmin edici performans alamıyorum. Rekabetçi 1080p High ayarlarda ortalama 250 FPS alıyorum. Bu sistemde kesinlikle birden fazla upgrade edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Üstat benim amacım kalite değil Low ayarlarda çamur gibi bir görüntü de olsa yüksek FPS almak amacım. He diyorsan ki Low ayarlarda da bu sistemden fazla bir şey beklememek gerek orası ayrı tabii. Videodakinin aynısı benim ghosting problemim. Birkaç hafta öncesine kadar böyle bir şey yoktu.

Low ayarlarda o işlemci ile medium da oynasan FPS değerlerin değişmediğini fark edeceksin Low ayalarda şu oyunu oynamayı acilen bırakmanızı öneririm çünkü bu oyun için Low ayarlarda oynamak için çok daha yüksek işlemciye ihtiyacınız var Low ayarlarda ekran kartı kullanım değerleri düşüyor ve istenilen performansı alamıyorsun ekran kartını %90 ve üstünde kalabileceği ayarlara geçiş yapmanı öneririm ben bu oyunda rekabetçi maçta hiçbir koşulda %90 altına ekran kartı kullanımım düşmüyor. %50 ve %70 ekran kartı kullanımı ile bu oyunda daha iyi performans almayı beklemeyin ayarları olabildiğince yükselt işlemciden ağırlığı ekran kartına yönelt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…