cetinelvn

Uzman
Merhaba

• Anakart: ASUS Prime B450M K
  • Ekran kartı: Sapphire RX 6700 10 GB
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • RAM: Ballistix 8+8 3200MHz
  • SSD: Crucial 500GB
Sistemim yukarıda yazdığı şekildedir. Ben işlemcimi değiştirmek istiyorum. Hangi işlemciyi alabilirim? Bütçem ise 7500 - 10.000 TL bandında. RAM’ler için de yükseltme yapmak niyetindeyim aslında. 16+16 yapmayı planlıyorum. Sizce işlemci ve RAM konusunda hangilerini seçmeliyim? Yukarıda belirttiğim bütçe ikisi için de geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba

• Anakart: ASUS Prime B450M K
  • Ekran kartı: Sapphire RX 6700 10 GB
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • RAM: Ballistix 8+8 3200MHz
  • SSD: Crucial 500GB
Sistemim yukarıda yazdığı şekildedir. Ben işlemcimi değiştirmek istiyorum. Hangi işlemciyi alabilirim? Bütçem ise 7500 - 10.000 TL bandında. RAM’ler için de yükseltme yapmak niyetindeyim aslında. 16+16 yapmayı planlıyorum. Sizce işlemci ve RAM konusunda hangilerini seçmeliyim? Yukarıda belirttiğim bütçe ikisi için de geçerli.
5700X3D güzeldir. Bir de RAM'leri yükselt.

Eğer ki uzun süre am4 platformunda kalacaksan, ve eğer ki ekran kartını da ilerde yükseltirim, yeni alacağım işlemci yeni ekran kartını da beslesin darboğaz yapmasın diye düşünürsen am4 platformundaki en iyi ve güçlü işlemci 5700x3d'dir. Şahsen ben 6700xt ekran kartını kullanıyorum şu anda ve 5600 işlemcim var. 5700x3d gibi bir işlemciye yükseltebileceğimden dolayı daha am5 platformuna geçmeyi düşünmüyorum. Yakın zamanda 5700x3d alıp ekran kartını da yükseltip keyfime bakacağım. Tabii 5800x3d gibi bir işlemci de var, ancak stoklarda bulamazsın tükenmiş durumda. Zaten 15-20k bandında falan o işlemci. Ama eğerki ekran kartı 6700 olarak kalacaksa en mantıklı alacağın işlemci 5600'dür. Ancak stok soğutucu yetersiz gelecektir, harici bir hava soğutucu da alman gerekecek. bunu da hesaba katarak al.

SSD yetersiz, güncel oyunlar 100 GB'dan başlıyor artık HDD varsa onlara da oyun kurulmaz artık kasma, donma olabilir. Yerinde olsam RAM, SSD ve CPU güncellerim. CPU da 5600 iyi bir F/P.

Bence AM4 platformu için o kadar yatırım yapılmamalı. En yakın zamanda AM5'e geçilmelidir diye düşünüyorum.
5700x3d aşırı pahalı bir işlemci değil. Sen am5 platformundaki giriş seviyesi bir işlemciyi aldığın zaman anakart,ram, işlemci değiştireceksin ve aldığın işlemci bu işlemciden iyi olmayacak. Ayrıca 3d olması oyunlarda da daha yüksek fps almanı sağlayacak. Daha çok paran varsa am5 geçersin, daha az para harcayım dersen am4 de bu işlemciyi alıp keyfine bakabilirsin, şahsen ben öyle yapacağım.

Merhaba.

• anakart: ASUS Prime B450M K
  • ekran kartı: Sapphire RX 6700 10 GB.
  • işlemci: AMD Ryzen 5 3600.
  • RAM: Ballistix 8+8 3200MHz.
  • SSD: Crucial 500GB.
Sistemim yukarıda yazdığı şekildedir. Ben işlemcimi değiştirmek istiyorum. Hangi işlemciyi alabilirim? Bütçem ise 7500 - 10.000 TL bandında. RAM'ler için de yükseltme yapmak niyetindeyim aslında. 16+16 yapmayı planlıyorum. Sizce işlemci ve RAM konusunda hangilerini seçmeliyim. Yukarıda belirttiğim bütçe ikisi içinde geçerli.

Şahsen Ryzen 7 5800X3D iyi bir işlemci ama fiyatından dolayı alttakini tercih edebilirsin bu arada RAM'ini en az 32 GB yapmaya çalış. Ekstra olarak o ana kartlar artık eskiye kaçmaya başladı ana kartı da yükseltirsen cok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör: