Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sgokcem

Gelişen
  • Anakart: MSI B450 GAMING PLUS
  • İşlemci: AMD RYZEN 5 3600
  • Ekran Kartı: MSI RTX 4060 TI Ventus 2X Black 8G
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim gibi sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Bilgisayarımda Memtest yaptım aynı zamanda depolama birimi olarak kullandığım SSD sürücülerimide test ettiğimde sağlıklı görüyorum. Fakat sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Güvenli modda açtığımda bile mavi ekran ile karşılaştığım oluyor.
Minidump: Minidump.rar

Çözüm

Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim gibi sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Bilgisayarımda Memtest yaptım aynı zamanda depolama birimi olarak kullandığım SSD sürücülerimide test ettiğimde sağlıklı görüyorum. Fakat sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Güvenli modda açtığımda bile mavi ekran ile karşılaştığım oluyor.
SSD'lerin sağlıklarını CrtystalDiskInfo ile bilgilerini EKSİKSİZ paylaş, bir de ben bakayım. İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla, öyle paylaş.

RAM hatası diyebileceğimiz bir durum var ama Memtest temiz diyorsun. 4 kez test yapıyor, 4/4 PASS oldu değil mi? Duruma göre, vereceğin cevabı bekliyorum. RAM olma ihtimalini eledim o yüzden. Şimdilik.

Sistem dosyalarında bozulma var sanırım veya ekran kartının sürücüsü, sistem dosyalarını dürtüklüyor. DDU kullan, ekran kartı sürücünü sil, NVIDIA'nın sitesinden WHQL bir sürücü yükle tekrardan.

Vanguard hata vermiş, o zaten hep verir, ona yaapcak bir şey yok, vaktin varsa Valorant'ı Vanguard'ı komple sil, en baştan yükle.

Ya temiz format, ya da SFC ve DISM uygula. Ben format öneririm.

Bir de BIOS sıfırla, güncel değilse BIOS güncelle.
1 - Deneyebilecegin baska PSU varsa onunla dene.
2 - RAM'leri tek tek test ettigini dusunuyorum.
3 - Hic bir surucu kurmadan temiz bir kurulum yap. Oyle calistir bir kac saat.
4 - Ekran kart OCCT ile test et, hem stabilite hem ekran karti RAM'i testleri var icinde.
5 - RAM'leri cikarip silgi ile kontaklari temizle, yumusak antistatik firca ile RAM yuvalarini da temizle.

SSD'lerin sağlıklarını CrtystalDiskInfo ile bilgilerini EKSİKSİZ paylaş, bir de ben bakayım. İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla, öyle paylaş.

RAM hatası diyebileceğimiz bir durum var ama Memtest temiz diyorsun. 4 kez test yapıyor, 4/4 PASS oldu değil mi? Duruma göre, vereceğin cevabı bekliyorum. RAM olma ihtimalini eledim o yüzden. Şimdilik.

Sistem dosyalarında bozulma var sanırım veya ekran kartının sürücüsü, sistem dosyalarını dürtüklüyor. DDU kullan, ekran kartı sürücünü sil, NVIDIA'nın sitesinden WHQL bir sürücü yükle tekrardan.

Vanguard hata vermiş, o zaten hep verir, ona yaapcak bir şey yok, vaktin varsa Valorant'ı Vanguard'ı komple sil, en baştan yükle.

Bir de BIOS sıfırla, güncel değilse BIOS güncelle.

Çözüm
1 - Deneyebilecegin baska PSU varsa onunla dene.
2 - RAM'leri tek tek test ettigini dusunuyorum.
3 - Hic bir surucu kurmadan temiz bir kurulum yap. Oyle calistir bir kac saat.
4 - Ekran kart OCCT ile test et, hem stabilite hem ekran karti RAM'i testleri var icinde.
5 - RAM'leri cikarip silgi ile kontaklari temizle, yumusak antistatik firca ile RAM yuvalarini da temizle.
1. ve 4. seçenekleri deneyeceğim teşekkürler.

Bir de BIOS sıfırla, güncel değilse BIOS güncel
CrystalDiskInfo bilgilerim ekte.

Memtest yaptığımda 4/4pass olarak hatasız geçti.

Daha dün gece DDU ile ekran kartı sürücülerimi sıfırdan kurdum

Vanguard kaldırdım

BIOS güncellemesinide yaptım daha önce şuanda güncel BIOS kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• SSD1.webp
    SSD1.webp
    41 KB · Görüntüleme: 64
  • SSD2.webp
    SSD2.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
1. ve 4. seçenekleri deneyeceğim teşekkürler.

CrystalDiskInfo bilgilerim ekte.

Memtest yaptığımda 4/4pass olarak hatasız geçti.

Daha dün gece DDU ile ekran kartı sürücülerimi sıfırdan kurdum

Vanguard kaldırdım

BIOS güncellemesinide yaptım daha önce şuanda güncel BIOS kullanıyorum.
BX500 diskinin sağlık bilgileri eksik, devamını da paylaş.

CRC Error 6 olarak raporlanmış. Bu hatalar ne zaman oluştu hiçbir fikrimiz yok, o yüzden BX500 diskinin SATA kablosu, daha önce hiç değiştirmediysen muhtemelen arızalı.
O kabloyu değiştirip tekrardan deneyeceğim teşekkürler.

CRC Error 6 olarak raporlanmış. Bu hatalar ne zaman oluştu hiçbir fikrimiz yok, o yüzden BX500 diskinin SATA kablosu, daha önce hiç değiştirmediysen muhtemelen arızalı.
Elimde esktra bir sata kablosu olmadığı için ssdyi söktüm fakat hâlâ mavi ekran almaktayım. Bilgisayar açılırken ekte bulunan hatayı almaktayım. "IRQL NOT LESS OR EQUAL" ve "KERNEL MODE HEAP CORRUPTION" mavi ekranları almaktayım. Aynı zamanda kullandığım tarayıcı arada çöküyor ve hata kodları veriyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-20 at 22.09.08.webp
    WhatsApp Image 2025-03-20 at 22.09.08.webp
    53,9 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
O kabloyu değiştirip tekrardan deneyeceğim teşekkürler.

Elimde esktra bir sata kablosu olmadığı için ssdyi söktüm fakat hâlâ mavi ekran almaktayım. Bilgisayar açılırken ekte bulunan hatayı almaktayım. "IRQL NOT LESS OR EQUAL" ve "KERNEL MODE HEAP CORRUPTION" mavi ekranları almaktayım. Aynı zamanda kullandığım tarayıcı arada çöküyor ve hata kodları veriyor.
BIOS'u sıfırladın mı? DOCP açık mı?

RAM testinde PASS geçiyorsa ve bu hata çıkıyorsa, ya RAM'in modülleri sağlam kendisi arızalıdır, ya voltaj sorunu vardır, ya anakartta sorun vardır, ya da işlemcide sorun vardır, ya da yanlış yapılandırılmış BIOS, ya da uyumsuzluk çıkaran BIOS sürümü.

O kadar çok ihtimal var ki...

Bir de yeni minidumpları atabilirsen, bakalım.

Son düzenleme: