Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sgokcem

Gelişen
  • Anakart: MSI B450 GAMING PLUS
  • İşlemci: AMD RYZEN 5 3600
  • Ekran Kartı: MSI RTX 4060 TI Ventus 2X Black 8G
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim gibi sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Bilgisayarımda Memtest yaptım aynı zamanda depolama birimi olarak kullandığım SSD sürücülerimide test ettiğimde sağlıklı görüyorum. Fakat sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Güvenli modda açtığımda bile mavi ekran ile karşılaştığım oluyor.
Minidump: Minidump.rar

Çözüm
  • Anakart: MSI B450 GAMING PLUS
  • İşlemci: AMD RYZEN 5 3600
  • Ekran Kartı: MSI RTX 4060 TI Ventus 2X Black 8G
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim gibi sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Bilgisayarımda Memtest yaptım aynı zamanda depolama birimi olarak kullandığım SSD sürücülerimide test ettiğimde sağlıklı görüyorum. Fakat sürekli mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Güvenli modda açtığımda bile mavi ekran ile karşılaştığım oluyor.
Minidump: Minidump.rar
SSD'lerin sağlıklarını CrtystalDiskInfo ile bilgilerini EKSİKSİZ paylaş, bir de ben bakayım. İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla, öyle paylaş.

RAM hatası diyebileceğimiz bir durum var ama Memtest temiz diyorsun. 4 kez test yapıyor, 4/4 PASS oldu değil mi? Duruma göre, vereceğin cevabı bekliyorum. RAM olma ihtimalini eledim o yüzden. Şimdilik.

Sistem dosyalarında bozulma var sanırım veya ekran kartının sürücüsü, sistem dosyalarını dürtüklüyor. DDU kullan, ekran kartı sürücünü sil, NVIDIA'nın sitesinden WHQL bir sürücü yükle tekrardan.

Vanguard hata vermiş, o zaten hep verir, ona yaapcak bir şey yok, vaktin varsa Valorant'ı Vanguard'ı komple sil, en baştan yükle.

Ya temiz format, ya da SFC ve DISM uygula. Ben format öneririm.

Bir de BIOS sıfırla, güncel değilse BIOS güncelle.
BIOS'u sıfırladın mı? DOCP açık mı?

RAM testinde PASS geçiyorsa ve bu hata çıkıyorsa, ya RAM'in modülleri sağlam kendisi arızalıdır, ya voltaj sorunu vardır, ya anakartta sorun vardır, ya da işlemcide sorun vardır, ya da yanlış yapılandırılmış BIOS, ya da uyumsuzluk çıkaran BIOS sürümü.

O kadar çok ihtimal var ki...

Bir de yeni minidumpları atabilirsen, bakalım.
Dün gece bilgisayarıma format attım. Ramlerimi söküp temizleyip tekrardan taktım. Temiz bir kurulum gerçekleştirdim. Şimdilik herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Bu sebeple daha önceki minidump klasörlerimde silinmiş oldu. Eğer bir problem olursa tekrardan buraya eklemesini yaparım.

Dün gece bilgisayarıma format attım. Ramlerimi söküp temizleyip tekrardan taktım. Temiz bir kurulum gerçekleştirdim. Şimdilik herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Bu sebeple daha önceki minidump klasörlerimde silinmiş oldu. Eğer bir problem olursa tekrardan buraya eklemesini yaparım.
Zaten mesajımda format atmanı önermiştim. İyi yapmışsın.

Tekrar bir mavi ekran hatası ile karşılaştım hatada "SYSTEM SERVICE EXCEPTION win32kbase.sys" yazıyordu. Minidump linkini ekliyorum.
win32kbase sürücüsü çöküyor sürekli, eski minidumplarda da aynısı vardı. Acaba ekran kartı sürücüsünde mi sorun var?

Ekran kartın en güncel sürüm muhtemelen, 572.70. Kontrol et, 566.36 veya daha eski bir sürücüye dönmen gerekebilir.

Bir de bu yolu deneyelim.

Nvidia'nın 50K ile gelen sürücüleri aşırı sorunlu. Bağlantıda gösterdiğim şekilde 566.36 sürücüsüne geri dönün.

BIOS'tan XMP, Resizebar açmayı da unutmayın. Video AM5 için ama siz AM4 olan ayarları uygulayın.

win32kbase sürücüsü çöküyor sürekli, eski minidumplarda da aynısı vardı. Acaba ekran kartı sürücüsünde mi sorun var?

Ekran kartın en güncel sürüm muhtemelen, 572.70. Kontrol et, 566.36 veya daha eski bir sürücüye dönmen gerekebilir.

Bir de bu yolu deneyelim.
DDU ile sıfırdan ekran kartı sürücülerini kuruyorum fakat videodaki işlemleri uygulayıp tekrardan burada durumu paylaşacağım. Aynı zamanda dediğiniz sürümüde kontrol edeceğim teşekkür ederim.