mustang and sally

Çalışkan
Selamlar. Topladığım ikinci el sistemde stok fan ile kullandığım R5 3600 işlemcim bilindiği gibi ısınıyordu, hatta çok fazla ısınıyordu. BIOS’tan baktığımda 1.45 voltaj verilmişti ve Core Performance Boost aktifti. Voltajı giderek düşürdüm ve şu an bu değerlerde test ediyorum. Dün 1.2V ve Core Performance Boost aktifken, CPU çarpanı auto bırakılmış şekilde Cinebench Single Core testinde stok soğutucu ile 63 dereceyi geçmedive 1206 puan aldım. Multi Core testinde aşırı ısınma oluyor stok soğutucu kaynaklı acep bundan dolayı tam bir test yapamadım.

Şimdi Core Performance Boost’u devre dışı bıraktım, CPU çarpanını 41x ve voltaj değerini 1.1875 override olarak ayarladım. Çarpan 40x iken herhangi bir sorun yaşamadım. Yine de sıcaklıkların yüksek olduğunu düşünüyorum. Stok soğutucunun montajı hatalı değil, tam oturuyor ve usulüne uygun. Termal macun da yenilendi. Size sorum şu: Bu değerler bir sıkıntı yaratır mı?

Core Performance Boost’u kapatmak ve CPU frekansını sabitlemek zararlı mıdır? Frekanslarda daha fazla oynama yapmalı mıyım?

Kule tipi soğutucu alacak bütçem yok, şu an işsizim.

Dosya Ekleri

• uv test.webp
    uv test.webp
    368,6 KB · Görüntüleme: 54
  • test.webp
    test.webp
    438,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Core Performans Boost kapatirsan performanstan cok feragat ediyorsun bence.

Bios üzerinde yaptigin degisikleri sifirlayip asagidaki ayarlari dener misin?

Bios > OC > AMD Overclocking > PBO > Eco Mode (45W)

Bios > Overclock > CPU Core Voltage > Offset Mode > (- negative) > Offset Voltage 0.1000 mv ya da 0.075 mv

Bunlari teker teker deneyebilirsin, ya da ikisi birlikte. Ben ikisini birlikte kullaniyorum.
Sonuclardan beni de haberdar edersin.

Bu arada 60 65 dereceler cok da yuksek degil. Eger boyle mutluysan kullanmaya devam et.