Makaleler
1
Hala görüyorum, bazı sistemlerde R5 5500 kullanılıyor. Açıkçası R5 5600'ün çok daha iyi bir işlemci olduğunu düşünüyorum. Neden hala çoğu hazır sistemde R5 5500 kullanılıyor? Hala kullanılabilir bir işlemci mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala kullanılabilir bir işlemci mi?
Evet, neden olmasın? Beklentine ve kullanım amacına bağlı bir şey bu. Giriş/orta seviye sistemler için iş görüyor. Ben kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir oyunda işlemci yetersizliği yaşamadım. Tabii besleyebileceği kadar da ekran kartı takmak lazım, gidip 5090 takarsan mantıklı olmaz yani.

Hala kullanılabilir ama sıfır alınmasının bir manasını görmüyorum. En azından 5600 alınması (bana kalsa bu bile sıfır alınmamalı ama) hem oyun performansı açısından hem de ekran kartı yükseltmesi bakımından daha uzun ömürlü bir seçenek diye düşünüyorum.

Yani bilemedim, 5600 varken 5500 yüzüne bakılmamalı. Her ne kadar giriş segment için uygun olsa da arada 1K farka değer gibi.

Hala görüyorum, bazı sistemlerde R5 5500 kullanılıyor. Açıkçası R5 5600'ün çok daha iyi bir işlemci olduğunu düşünüyorum. Neden hala çoğu hazır sistemde R5 5500 kullanılıyor? Hala kullanılabilir bir işlemci mi?

Gayet de iyi bir işlemci, zamanında en iyi hazır sistemi almıştım 20k bütçe için. Halen taş gibi çalışıyor. 4060 Ti ile darboğaz yapar dedi çoğu kişi ama oda olmuyor.

Günümüzde hâlâ i5 3. nesil veya daha beter işlemcileri kullananlar bile varken Ryzen 5 5500 gayet ideal bir işlemci bile denilebilir. Beklentiye göre değişebilir ancak giriş seviye bir işlemci ve günümüzdeki çoğu oyunda tatmin edici bir performans sağlayabiliyor.

Yetersiz bence. 5600X de parasını hak etmiyor mesela 5600 tam ortası bu işin.