UV ile kullanabilirsen 5600X'i 3 ay taksitle al Amazon üzerinden.
RAM için yeni set alsan daha mantıklı olur çünkü uyumsuzluk sorunu yaşabilirsin. XPG Gammix D35G RGB 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 AX4U32008G16A-SBKD35G Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2 tane al bundan.
Soğutucu için de Assassin king bakabilirsin.

UV ne hocam. Ramde Patriot 8 GB var aynısından alacağım bir tane daha sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama bu bütçeye saydiklarin yetiyorsa öylede yapabilirim.

UV ne hocam. RAM'de Patriot 8 GB var aynısından alacağım bir tane daha sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama bu bütçeye saydiklarin yetiyorsa öylede yapabilirim.

İşlemci pahalıya geliyor hocam 5500 ile 5600X arasında çok fark varsa ikinci elini almaya çalışırım bulabilirsem.

İkinci elinde pahaliymis hiç o ise girmeyeyim çünkü yetmiyor para.

UV ne hocam. RAM'de Patriot 8 GB var aynısından alacağım bir tane daha sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama bu bütçeye saydiklarin yetiyorsa öylede yapabilirim.

İşlemci pahalıya geliyor hocam 5500 ile 5600X arasında çok fark varsa ikinci elini almaya çalışırım bulabilirsem.

İkinci elinde pahaliymis hiç o ise girmeyeyim çünkü yetmiyor para.

5600X yerine 5600 alabilirsiniz.

Bir iki hafta içinde RAM'lerimi 16 GB'ye tamamlayacağım ve Ryzen 5 5500 alacağım. Stok fanın kenarlarını boyayıp daha güzel bir şey yapmayı düşünüyordum fakat bu işlemcide stok fan yeterli mi bilemiyorum. Önerebileceğin uygun, güzel bir soğutucu var mı veya dediğim gibi mi yapsam?
Kasanin modeli nedir herkes oneri yapmis ama sigip sigmayacagi belli degil. Ben mi goremiyorum kasayi telefondayim da.

5600X yerine 5600 alabilirsiniz.

3100TL 5600X Amazon uzerinde. Indirim bitmediyse.

UV ile kullanabilirsen 5600X'i 3 ay taksitle al Amazon üzerinden.
RAM için yeni set alsan daha mantıklı olur çünkü uyumsuzluk sorunu yaşabilirsin. XPG Gammix D35G RGB 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 AX4U32008G16A-SBKD35G Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2 tane al bundan.
Soğutucu için de Assassin king bakabilirsin.

Attığın RAM'ler güzel isiklida kasama uyar fakat iste bir tane RAM'im var anca belki ikinciyi alıp takım şeklinde satarsam alabilirim.

Kasanin modeli nedir herkes oneri yapmis ama sigip sigmayacagi belli degil. Ben mi goremiyorum kasayi telefondayim da.

3100TL 5600X Amazon uzerinde. Indirim bitmediyse.

https://app.hb.biz/LdYyN4tvUgtI kasa bu.
İndirim yok sanırım hala varsa sıfır alabilirim RAM'i sonra alırım en fazla.

Toparlamak gerekirse; Undervolt yani voltaj düşürmedir. Technopat'ta Erengore hocamızın rehberi mevcut, inceleyebilirsiniz.
Şimdi elimizde 4000TL'lik bütçe mevcut. Benim önerim 5600X'i ve RAM'inizin birebir aynısını almanız yönünde. 5600X'in 3 ay vade farksız taksit imkanı ile birlikte alırsanız daha rahat edersiniz.
Eğer tek çekim alacaksanız bu şekilde götürür. Taksitle alacaksanız Assassin King alarak 5600X'i soğutabilirsiniz.

Toparlamak gerekirse; undervolt yani voltaj düşürmedir. Technopat'ta erengore hocamızın rehberi mevcut, inceleyebilirsiniz.
Şimdi elimizde 4000TL'lik bütçe mevcut. Benim önerim 5600X'i ve RAM'inizin birebir aynısını almanız yönünde. 5600X'in 3 ay vade farksız taksit imkanı ile birlikte alırsanız daha rahat edersiniz.
Eğer tek çekim alacaksanız bu şekilde götürür. Taksitle alacaksanız Assassin king alarak 5600X'i soğutabilirsiniz.

Anladım fakat o işlemci zaten 4100 TL RAM'e para kalmıyor hocam.

Anladım fakat o işlemci zaten 4100 TL RAM'e para kalmıyor hocam.

Linki atabilir misiniz benmi bulamadim acaba.