Yer
Cintra
Efendim, işlemcimi ve ekran kartımı OC edersem Cinebencmark ve Witcher 3 testlerinde ne kadar FPS alacağımı merak ediyorum. Bu sebeple OC önerir misiniz?

Sistem;

Anakart: ASRock B550 PRO4

Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX 6600XT

İşlemci soğutucu: Deepcool AG400

Son düzenleyen: Moderatör:
Efendim, işlemcimi ve ekran kartımı OC edersem cinebencmark ve Witcher 3 testlerinde ne kadar FPS alacağımı merak ediyorum. Bu sebeple OC önerir misiniz?

Sistem;

Anakart: ASRock B550 Pro4.

Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX 6600XT.

İşlemci soğutucu: DeepCool ag400.
Ekran kartına yapılan OC bir halta yaramaz ben söyleyeyim. CPB, PBO açabilirsin.

İşlemcin PBO ile güzel OC olur, -30 Curve Optimizer verin ve 200 MHz de pozitif frekansa ayarlaryın. Override Scalar x10 yapın, Global C-State ve anakarta özel performans iyileştirme ayarlarını da kapatın. Core Cycler ile 2 saat kadar test edin, hata olmaz ise işlem olmuştur, hata çıkarsa -25 deneriz. Ekran kartına UV yapmanız daha verimli olur.

İşlemcin PBO ile güzel OC olur, -30 Curve Optimizer verin ve 200 MHz de pozitif frekansa ayarlaryın. Override Scalar X10 yapın, Global C-State ve anakarta özel performans iyileştirme ayarlarını da kapatın. Core Cycler ile 2 saat kadar test edin, hata olmaz ise işlem olmuştur, hata çıkarsa -25 deneriz. Ekran kartına UV yapmanız daha verimli olur.

Efendim, UV 1-2 FPS düşürüyor bu sebeple yapmayacağım. Ayrıca ekran kartım 60'ın üstünü görmüyor.

Yaptığım ufak çaplı testlerde oyundan oyuna çok fazla fark edebiliyor. İşlemcime yaptığım OC'ta, Forza Horion 4'te 45 FPS, Cyberpunk 2077'de ise 5-7 FPS fark etti. İşlemcim 5600X, ekran kartım RX 6700. Sizin ekran kartınız 6600 XT ve RX 6700'ê yakın gibi bir şey. Bu nedenle ekran kartınıza UV yapıp verimliliği arttırmanızı önerirken işlemcinize OC tavsiye ederim. Böylelikle daha dengeli bir performans elde edersiniz.