Kairox

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

AMD Ryzen 5 5500 işlemcim, Prime95 stres testinde 96°C’ye kadar çıkıyor.

Yeni Thermal Grizzly Kryonaut termal macun uyguladım, soğutucu olarak stok fan kullanıyorum.

Kasa temiz ve hava akışı da fena değil ama bu sıcaklık değeri bana yüksek geldi.

Sizce bu değerler normal mi? Uzun vadede işlemciye zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

AMD Ryzen 5 5500 işlemcim, Prime95 stres testinde 96°C’ye kadar çıkıyor.

Yeni Thermal Grizzly Kryonaut termal macun uyguladım, soğutucu olarak stok fan kullanıyorum.

Kasa temiz ve hava akışı da fena değil ama bu sıcaklık değeri bana yüksek geldi.

Sizce bu değerler normal mi? Uzun vadede işlemciye zarar verir mi?
Stok fan için özellikle bu havalarda normal bence. R3 3100 işlemcimi senelerce 80 derece civarında kullandım hiçbir zarar gelmedi. Ne için kullanıyorsunuz bilmiyorum ama oyun vs. içerisinde de Prime95 kadar ısınmaz diye düşünüyorum.

Stok fan için özellikle bu havalarda normal bence. R3 3100 işlemcimi senelerce 80 derece civarında kullandım hiçbir zarar gelmedi. Ne için kullanıyorsunuz bilmiyorum ama oyun vs. içerisinde de Prime95 kadar ısınmaz diye düşünüyorum.
Açıkçası, sadece Steam üzerinden oyun indirirken bile işlemci %30–40 civarı kullanımda 70°C’ye kadar çıkıyor.
Boştayken ise sıcaklık 52–53°C civarında seyrediyor. Bu değerler bana biraz yüksek geldi.

Açıkçası, sadece Steam üzerinden oyun indirirken bile işlemci %30–40 civarı kullanımda 70°C’ye kadar çıkıyor.
Boştayken ise sıcaklık 52–53°C civarında seyrediyor. Bu değerler bana biraz yüksek geldi.
%30 %40 kullanımda 70 derece olmamalı bence ama yine de bir de yoğun kullanımda bakın. Soğutucu montajını doğru yaptığınıza ve termal macunu eksik veya fazla sürmediğinize emin misiniz?

Eklediğim görselde sadece Steam üzerinden oyun indirirken işlemcinin ulaştığı sıcaklık
95.webp

Kasa marka ve modeli nedir?

Ek olarak bütçeme uygun diyorsan harici fan da alınabilir. Bağlantıdakini ucuz olduğundan attım. Kötü ürün değil ama bütçeniz yüksekse daha kalitelileri de önerilebilir. Tabii kasanızın önü mesh değilse fan da bu sıcaklıklarda pek fayda sağlamayacaktır.
Kasanın Markası.

COUGAR CGR-5BMBS-T GEMİNİ S-SLİVER-T XTC600W KASA

Ön tarafı mesh gibi durmuyor. Bence sorun kasada gibi duruyor. Eğer aklınızda bir değişiklik varsa ön tarafı tamamen mesh bir kasa satın alın.

İklim krizinden dolayı yazlar gereksiz sıcak olduğundan, iyi bir soğutucu alsanız da bu kasada o işlemciyi daha serin tutmanız zor. Kasa değişince kesinlike fark edecektir.