3035

Yetkin
Yeni aldığım sistemde oyunlarda yüksek FPS olmasına rağmen felaket bir kasma yaşıyorum. Ayrıca FPS düşüşü, takılma, FPS dalgalanması oluyor. Donanım olarak PSU, GPU ve SSD değiştirilip denendi gram iyileşme yok. BIOS ayarlarında C-state kapattım. PBO, Resizable Bar, Turbo Boost, profile 1. TPM, aklınıza gelecek tüm ayarları yaptım bana mısın demedi. Videoya çektim. Belli olmuyor kasma. 60 FPS olduğu için ancak FPS düşüşünü görebilirsiniz. Ekran kartı zaten sistemle vardı. Arkadaşın ki ve yeni aldığım ile denedim düzelmiyor sorun. En son sinir krizi geçirip yerden yere vuracağım kasayı. Hatta masaüstünde bile takılıyor. Ayrıca neden bilmem eski sistemde yük altında mesela oyun alttayken masaüstüne dönüp Chrome'dan müzik açardım ancak bu sistemde yaptığımda masaüstü çok kasıyor.

Videoya ilk 1.30 dakikaya kadar baksanız yeter.

Sistem;
  • RTX 2060
  • Ryzen 5 5500
  • Twinmos 2x8 16 GB 3200 MHz CL 16
  • MSI A520 Pro
  • MSI B450 M.2 SSD
  • Thermaltake 650W PSU.
Lütfen şu sorundan kurtarın beni.

Son düzenleme:
Aynı sorunu bende yaşıyordum, A520M-A Pro anakart R5 5600 işlemci RX 6600 XT ekran kartı ile.
Ne yaptıysam düzeltememiştim. En son çare temiz bir format attım Windows 11 kurdum updateleri ve BIOS Update ettikten sonra.
Driver ve tüm bileşenleri kontrol ettikten sonra düzelti şu anda uzun zamandır böyle bir problem yaşamıyorum.
Isı değerlerin de normal absür bir durum söz konusu değil bence temiz bir format ile problemi çözebileceğini düşünüyorum...
Her şeyi değiştirip denemişsiniz fakat CPU değiştirip deneme yapmamışsınız bir de imkanınız var ise CPU değiştirip deneyebilirsiniz güncel sistemde.

Aynı sorunu bende yaşıyordum, A520M-A Pro anakart R5 5600 işlemci RX 6600 XT ekran kartı ile.
Ne yaptıysam düzeltememiştim. En son çare temiz bir format attım Windows 11 kurdum updateleri ve BIOS Update ettikten sonra.
Driver ve tüm bileşenleri kontrol ettikten sonra düzelti şu anda uzun zamandır böyle bir problem yaşamıyorum.
Isı değerlerin de normal absür bir durum söz konusu değil bence temiz bir format ile problemi çözebileceğini düşünüyorum...
Her şeyi değiştirip denemişsiniz fakat CPU değiştirip deneme yapmamışsınız bir de imkanınız var ise CPU değiştirip deneyebilirsiniz güncel sistemde.
Ram CPU ve anakart değişmedim sadece. Ram için memtest86, CPU için r23 testini yaptım değerler normal sıkıntı gözükmedi. Hatta işin tuhafı klavye mouse kulaklıktan şüphelendim. Kulaklığı çıkardım 20-30 fos düştü.

Ram CPU ve anakart değişmedim sadece. Ram için memtest86, CPU için r23 testini yaptım değerler normal sıkıntı gözükmedi. Hatta işin tuhafı klavye mouse kulaklıktan şüphelendim. Kulaklığı çıkardım 20-30 fos düştü.
Siz denenmemiş parçalar ile imkanınız varsa değiştirip deneyin eğer düzelmezse bir parçada problem olabilir.

CPU, RAM olmazsa anakartı değiştiririm. Düzelmezse daha uğraşmam da. Koskoca forumda hiç mi bu konu hakkında bilgisi olan yok?

Eğer kulaklığı çıkartınca FPS değişimi oluyorsa anakartta sorun vardır. Güç anlamında. Ben GTX 1050 i5 2500 Kullanıyorum hayatımda hiç AMD ürünü kullanmadım maalesef bilgim yok:D. Recep hocam her aleti elinden geçirdi bunu da bilir belki. @Recep Baltaş

Artı -1 Eksi
Eğer kulaklığı çıkartınca FPS değişimi oluyorsa anakartta sorun vardır. Güç anlamında. Ben GTX 1050 i5 2500 Kullanıyorum hayatımda hiç AMD ürünü kullanmadım maalesef bilgim yok:D. Recep hocam her aleti elinden geçirdi bunu da bilir belki. @Recep Baltaş
Oyun esnasında kulaklığı çıkarınca FPS düşmüştü. Ancak oyunu açmadan önce kulaklıksız oynadığımda FPS düşmedi. Aklıma artık bir şey gelmiyor bu neden oluyor?