Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce İtopya'dan Kuark Force bilgisayarını sipariş ettim, üstüne eklemeler yaparak bilgisayar geldiğinde (dün geldi) hiçbir sorun yoktu ama 5-6 saat kullandıktan sonra işlemci bir anda ısınmaya başladı, oyunda değil bu arada, normal dururken 100 dereceyi gördü ve kendiliğinden kapandı. Sonra tekrar açtım, sorunsuz 5-6 saat daha kullandım yine problem yoktu. Bu sabah tekrar açtığımda açar açmaz direkt 70 derece ile başlayıp 100 dereceyi görüp tekrar kapandı. Şimdi açtığım gibi aynı şekilde derece yükseliyor ve kapanıyor. CBP kapalı.

Ayrıca ürün geldiğinde RAM'lar 2133 MHz'de çalışıyordu, onları 3600'e çektim XMP ile, sonra BIOS son sürüm değildi, onu da F3C sürümüne çektim. Hocam yardımlarınızı bekliyorum @Recep Baltaş

Sistem özellikleri:

AMD Ryzen 5600 3.5 GHz 32 MB 6 çekirdek AM4 7 nm.
Gigabyte B450M K 3600 MHz (OC) DDR4.
G.Skill 2x8 3600 MHz DDR4.
Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC 8 GB GDDR6 128 bit DLL3.
BitFenix Flow 600 W 80+.
Rampage Helios C13 120 mm sıvı soğutucu.
Kingston Fury 1 TB Renegeade Gen 4x4 NVMe SSD 7300/6000.

Çözüm
Yarın ürünü İtopya'ya yollayacağım tekrardan çünkü aynı durum başıma geldi ama size sormak istediğim bir durum var. Pump fan ve CPU fanların yanlış yere takılması acaba bilgisayarın ilk açılışında güç bakımından pumpı çalıştırmasından zorlanabilir mi? Pump girişi yok anakartta sıvı soğutucudan çıkan 3 pinli kısa kabloyu Sylas fana takılmış ayrıca yine sıvı soğutucudan çıkan bir kablo da USB'ye takılmış. Ayrıca fandan çıkan kablo da sanırım diğer kasanın içerisindeki fanlarla birleştirilmiş ve 4 pinli CPU fana takılmış doğru bir bağlantı mı bu?

Yarın ürünü İtopya'ya yollayacağım tekrardan çünkü aynı durum başıma geldi ama size sormak istediğim bir durum var. Pump fan ve CPU fanların yanlış yere takılması acaba bilgisayarın ilk açılışında güç bakımından pumpı çalıştırmasından zorlanabilir mi? Pump girişi yok anakartta sıvı soğutucudan çıkan 3 pinli kısa kabloyu Sylas fana takılmış ayrıca yine sıvı soğutucudan çıkan bir kabloda USB takılmış. Ayrıca fandan çıkan kabloda sanırım diğer kasanın içerisindeki fanlarla birleştirilmiş ve 4 pinli CPU fana takılmış doğru bir bağlantımı bu?

Ek düzeltme: Pump kablosu ve sıvı soğutucunun fanının kablosunu yer değiştirdiğimde sorunu çözmüş oldum. Yaklaşık 4 gün oldu ve herhangi bir sorun olmadı. Pump kablosunu CPU fana taktım. Fanı da syslas fana taktım.
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce İtopya'dan kuark Force bilgisayarını sipariş ettim, üstüne eklemeler yaparak bilgisayar geldiğinde (dün geldi) hiçbir sorun yoktu ama 5-6 saat kullandıktan sonra işlemci bir anda ısınmaya başladı, oyunda değil bu arada, normal dururken 100 dereceyi gördü ve kendiliğinden kapandı. Sonra tekrar açtım, sorunsuz 5-6 saat daha kullandım yine problem yoktu. Bu sabah tekrar açtığımda açar açmaz direkt 70 derece ile başlayıp 100 dereceyi görüp tekrar kapandı. Şimdi açtığım gibi aynı şekilde derece yükseliyor ve kapanıyor. Cbp kapalı.

Ayrıca ürün geldiğinde RAM'lar 2133 MHz'de çalışıyordu, onları 3600'e çektim XMP ile, sonra BIOS son sürüm değildi, onu da F3C sürümüne çektim. Hocam yardımlarınızı bekliyorum @Recep Baltaş

Sistem özellikleri:

AMD Ryzen 5600 3.5 GHz 32 MB 6 çekirdek AM4 7 nm.
Gigabyte B450M K 3600 MHz (OC) DDR4.
G.Skill 2x8 3600 MHz DDR4.
Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC 8 GB GDDR6 128 bit DLL3.
BitFenix Flow 600W 80+.
Rampage Helios C13 120 mm sıvı soğutucu.
Kingston Fury 1 TB renegeade gen 4x4 NVMe SSD 7300/6000.

Sogutucuyu sokup jelatini var mi diye bakar misin? Varsa sokup macun surup geri tak, yoksa macunu degistirp geri tak.

Ek düzeltme şu an tekrar açtım 30 - 40 derece arası ısınmadan çalışıyor.

Sogutucuyu sokup jelatini var mi diye bakar misin? Varsa sok, yoksa macunu degistirp geri tak.

Tamamdır deneyeceğim.

Sogutucuyu sokup jelatini var mi diye bakar misin? Varsa sokup macun surup geri tak, yoksa macunu degistirp geri tak.

İşde şu an mesela 30 - 40 derecede çalışması yine beni tedirgin ediyor çünkü bilgisayarı 8 saat kullanmayıp açınca direk 100 derece sıcaklıkları gelip kapandı sonra tekrar açtım yine aynı derecelere gelip kapandı şimdi kapanmadı anlam veremedim :D

Son düzenleme:
Ek düzeltme şu an tekrar açtım 30 - 40 derece arası ısınmadan çalışıyor.

Tamamdır deneyeceğim.

İşde şu an mesela 30 - 40 derecede çalışması yine beni tedirgin ediyor çünkü bilgisayarı 8 saat kullanmayıp açınca direk 100 derece sıcaklıkları gelip kapandı sonra tekrar açtım yine aynı derecelere gelip kapandı şimdi kapanmadı anlam veremedim :D
İşlemci soğutucusunun jelatinini çıkarmayı unutmuşlar. Müsait olunca demonte edip halledersin 5 dakikalık iş. Eğer termal macun performansı çok düşmüşse yenilemeni de öneririm. Halledince sıcaklıkları yaz ona göre karar veririz.

Kasayı açıp soğutmaya bakmadan açma bilgisayarı. Belli ki montajında sorun var tekrar tekrar denemeye gerek yok.

Açtım macun vardı jelatin yoktu gorseldeki gibiydi macun macunu değiştirdim şu anlik bir şey yok bakacağım ilerleyen zamanlarda macunu değiştirmeden önceki baslattigimda da sorun yoktu duruma göre yazarım yine. Bunda da sorun çıkarsa sıvı soğutucusunun pompasiyla alakalı bir durum olabilir mi çünkü arada olan bir durum?

Dosya Ekleri

• IMG_20240125_130844.webp
    IMG_20240125_130844.webp
    203,4 KB · Görüntüleme: 108
Soğutucu pompası olabilir sorun evet. Sistem çalışırken pompadan çalışma sesi geliyor mu bir kontrol et hocam. Ayrıca pompayı oturtamamış olabilirler iyi monte et.