Ryzen 5 5600 için PBO ayarı önerisi

urws 23

Becerikli
Yer
İstanbul / Fatih
Merhaba, Ryzen 5 5600 işlemcimin performansını biraz daha artırmak adına BIOS'tan CPB ve PBO ayarını açık yaptım. PBO Scalar ayarı 4X'te. League of Legends ve özellikle Counter-Strike 2'de FPS'im ciddi şekilde arttı. İşlemci yük altında 75 dereceyi geçmiyor. Sizce yeterli mi yoksa X katmanını biraz daha artırmalı mıyım?

+200 MHz ve -20 ile eğer başlamadıysan başlayabilirsin sonrasında Prime95 Smallest testi yaparsın en az 30 dk sonucunda performansın arttıysa ve sistemde stabilite sorunu yok ise CO Allcore -25 deneyebilirsin

4X'te bırakırdım hocam. 5600'ün Tjmax'ı 90 derece, 75 derece yükte gayet iyi. Scalar'ı daha da yükseltince FPS aynı şekilde artmayacak zaten. Scalar yerine Curve Optimizer tarafına girip negatif değerlerle uğraşmak daha mantıklı. Mesela -10 all Core'dan başlayıp stabiliteye göre ilerleyebilirsiniz.

4X'te kalsın hocam o zaman tamamdır.

Hocam, paylaşırım tabii ki; fakat dediğiniz ayarları BIOS üzerinde araştırdım fakat bulamadım.
scaler yaptığınız menu içinde olması gerekiyor hocam telefon ile resim çekerseniz ve ya usb bağlayıp (fat32 formatlı) f12 ile ss ile flasha kaydedip de atabilirisniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…