Herkese merhaba.

Sistemimi yavaş yavaş yükseltiyorum. Konuyu biraz açmak adına detayları da yazacağım.

Yükselteceğim parçalar şu şekilde:

Prime B460M-K -> Prime B550M-K
i5 10600 -> Ryzen 5 5600
Stok Fan -> Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Rampage Grand kasaya sahibim. (Ön Panel: 3x120mm - 3x140mm / Üst Panel: 2x120mm - 2x140mm / Arka Panel: 1x120mm - 1x140mm)

Bu parçalara göre uygun ve yeterli bir soğutucu mu? Bu bütçeye (1.400 TL) daha iyisi olur mu?

Teşekkür ederim.

Herkese merhaba.

Sistemimi yavaş yavaş yükseltiyorum. Konuyu biraz açmak adına detayları da yazacağım.

Yükselteceğim parçalar şu şekilde:

Prime B460M-K -> Prime B550M-K
i5 10600 -> Ryzen 5 5600
Stok Fan -> Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Rampage Grand kasaya sahibim. (Ön Panel: 3x120mm - 3x140mm / Üst Panel: 2x120mm - 2x140mm / Arka Panel: 1x120mm - 1x140mm)

Bu parçalara göre uygun ve yeterli bir soğutucu mu? Bu bütçeye (1.400 TL) daha iyisi olur mu?

Teşekkür ederim.
Evet kasa 165mm soğutucu yüksekliği destekliyor, Yani sığar. R5 5600 için de yeterli bir soğutucu.

Teşekkür ederim. Konudan bağımsız, parça yükseltmeleri hakkında düşünceleriniz neler? Uygun fiyatlara iyi yükseltmeler diyebilir miyiz?

5600'e inanilmaz yeterli olur o sogutucu, ancak RAM'lerinizin profili yuksek ise ondeki fani biraz yukari cikartmak zorunda kalabilirsiniz bu yuzden de kasanizin kapagini kapatamayabilirsiniz. Ramleriniz hangi marka model?

5600'e inanilmaz yeterli olur o sogutucu, ancak RAM'lerinizin profili yuksek ise ondeki fani biraz yukari cikartmak zorunda kalabilirsiniz bu yuzden de kasanizin kapagini kapatamayabilirsiniz. Ramleriniz hangi marka model?

2x8 olarak "XPG Gammix D30 AX4U30008G16A-SR30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Gaming (Oyuncu) RAM" bunu kullanıyorum. Sorun yaratır mı sizce?

Evet hocam iyi, eğer kasadaki PSU da Rampage markaysa onu da degistirmeni öneririm.

Evet, maalesef öyle. Şu an için en son önceliğim gibi duruyor. Teşekkür ederim öneriniz için yine de.

2x8 olarak "XPG Gammix D30 AX4U30008G16A-SR30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Gaming (Oyuncu) RAM" bunu kullanıyorum. Sorun yaratır mı sizce?

Evet, maalesef öyle. Şu an için en son önceliğim gibi duruyor. Teşekkür ederim öneriniz için yine de.

Zannetmiyorum hocam o kadar buyuk bir RAM degil bu. Sikinti cikarsa sogutucuyu iade edersiniz en kotu

Hocam bu arada parolapara ve iyzico kampanyasını kullanmadiysaniz öyle alın sogutucuyu. Gaminggen den 270 TL ye alabilirsin kampanyayla.

Zannetmiyorum hocam o kadar buyuk bir RAM degil bu. Sikinti cikarsa sogutucuyu iade edersiniz en kotu

Teşekkür ederim. Kalan parçalarla ilgili de bir sorun yok sanırım cevaplarınıza göre. En kısa zamanda alacağım.

Hocam bu arada parolapara ve Iyzico kampanyasını kullanmadiysaniz öyle alın sogutucuyu. Gaming.Gen.TR'den 270 TL'ye alabilirsin kampanyayla.

Ben de oradan alacaktım. %10 gibi bir iade alabiliyoruz. O kampanyadan mı bahsediyorsunuz?

Teşekkür ederim. Kalan parçalarla ilgili de bir sorun yok sanırım cevaplarınıza göre. En kısa zamanda alacağım.

Ben de oradan alacaktım. %10 gibi bir iade alabiliyoruz. O kampanyadan mı bahsediyorsunuz?
Evet hocam hem o kampanya hem parolapara kullanmadıysan (papara gibi bi uygulama) ilk siparişine 800 e 400TL indirim var bir de iyzicoyu da ilk defa kullanıyorsan 1000 e 300 TL indirim de orada var. Hepsini birleştirince soğutucu 270 TL ye geliyor.