Bütçe
8.000 TL
Kasa, anakart ve soğutucu olarak bunları buldum, 8.000 TL bütçem mevcut. Kararsız kaldığım bir konu da kasa ve anakartı ATX mi yoksa Micro-ATX olarak almak mı? Farkı nedir, bana ne gibi avantajları veya dezavantajları olur?

Kasa, anakart ve soğutucu olarak bunları buldum, 8.000 TL bütçem mevcut. Kararsız kaldığım bir konu da kasa ve anakartı ATX mi yoksa Micro-ATX olarak almak mı? Farkı nedir, bana ne gibi avantajları veya dezavantajları olur?

Açıkçası 5600 için bu kadar masraf yapmaya gerek yok bence. İkinci elden bir B450 falan alınıp kasa yı da uygun bir zoko vs gibi modeller seçerek masraftan kaçınabilirsin.

Kasada PSU olmadigini biliyorsun degil mi? 🤔 Ben olsam o islemci icin sifir parca almam. Sari siteden ikinci el yari fiyatina alirsin anakart ve kasayi. Artan parayla da RAM falan alirsin.

Kendi sehrinden bir kac yuz TL ye kasa bulablirsin.

Son düzenleme:
Kasada PSU olmadigini biliyorsun degil mi? 🤔 ben olsam o islemci icin sifir parca almam. Sari siteden ikinci el yari fiyatina alirsin anakart ve kasayi. Artan parayla da RAM falan alirsin.

Kendi sehrinden birkaç yuz TL'ye kasa bulablirsin.

Sistemimde PSU RAM vesaire mevcut sadece yükseltmeye ihtiyacım var.

Yani sen bilirsin tabii de Istanbul'da isen 750 TL'ye sifir pencereli kasa var. Oldukca temiz duran B450 anakartta 2000 TL. Almadan biraz arastir istersen.

Yani sen bilirsin tabii de Istanbul'da isen 750 TL'ye sifir pencereli kasa var. Oldukca temiz duran B450 anakartta 2000 TL. Almadan biraz arastir istersen.
Bakacağım teşekkür ederim.

Açıkçası 5600 için bu kadar masraf yapmaya gerek yok bence. İkinci elden bir B450 falan alınıp kasa yı da uygun bir zoko vs gibi modeller seçerek masraftan kaçınabilirsin.

Yüksek ihtimalle 5600'ü çok fazla kullanmayacağım. Bundan önceki işlemcim de yaptığım gibi 1. senesinde satarım ve üstüne ekler yenisini alırım.