mustaf

Becerikli
Yer
İzmir
Arkadaşlar selam,

Yeni monitör aldım ve kullanmaya başladım fakat daha sonra işlemci sıcaklıklarında bir gariplik fark ettim. Anlık 7-8 derece çıkıyor iniyor. Sebebi nedir?

Ekran görüntüsü 2026-01-05 173545.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör direkt olarak işlemci sıcaklığına etki etmez çünkü alakası yoktur. Sadece V-Sync gibi bir şey açıksa 755 FPS kısıtlamasından 180'e veya daha yukarı çıkacağı için işlemciye daha çok yük binecek ve fazla ısınmaya başlayacaktır. Haricen V-Sync ve benzeri ayarlar kapalı ise tesadüftür.

Değerler de stok fan için normal sayılır. Bence çok da abartılacak bir şey yok. Kafaya takıyorsanız kule tipi ve UV kullanabilirsiniz.

Monitör direkt olarak işlemci sıcaklığına etki etmez çünkü alakası yoktur. Sadece V-Sync gibi bir şey açıksa 755 FPS kısıtlamasından 180'e veya daha yukarı çıkacağı için işlemciye daha çok yük binecek ve fazla ısınmaya başlayacaktır. Haricen V-Sync ve benzeri ayarlar kapalı ise tesadüftür.

Değerler de stok fan için normal sayılır. Bence çok da abartılacak bir şey yok. Kafaya takıyorsanız kule tipi ve UV kullanabilirsiniz.

V-Sync kapalıymış baktım açık sanmıştım ben de kusura bakmayın 😓

Stok fan 5600 için yetersiz. Oyun içi 80-85 derecelere çıkarıyor. Kasa hacmi yeterliyse Phantom spirit öneririm.

Kasa hacminin yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Stok fan 5600 için yetersiz. Oyun içi 80-85 derecelere çıkarıyor. Kasa hacmi yeterliyse Phantom spirit öneririm.

Çok da ölümcül değil hocam. 7500F mesela 85-87 civarına geliyor. Ama bir problem olmuyor. 5600 kullanırken de olmamıştı. Yine de serin çalışsın diyorsa alabilir.

Kasa hacminin yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Kasa modeli nedir? Kullandığınız anakartı da yazarsanız sevinirim.

Çok da ölümcül değil hocam. 7500F mesela 85-87 civarına geliyor. Ama bir problem olmuyor. 5600 kullanırken de olmamıştı. Yine de serin çalışsın diyorsa alabilir.

Kasa modeli nedir? Kullandığınız anakartı da yazarsanız sevinirim.

Kasa modeli unuttum hocam maalesef ama Vento kasa. Anakartım MSI B450M-A Pro Max.

Sleeping Dogs oynuyordum. High grafiklerde 1080p 73 derece oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör: