Bütçe
1000TL

isimsizman

Uzman
Arkadaşlar merhaba ben Ryzen 5 5600 işlemcime bir OC işlemi uygulamak ve daha yüksek frekanslarda kullanarak daha iyi performans değerleri yakalamak istiyorum. Bunun için 1000TL bir bütçe belirledim. Bu bütçeye kaliteli bir kule tipi soğutucu vesaire aldıktan sonra işlemcime OC uygulayabilir miyim? Tavsiye eder misiniz? Performans artışı iyi gibi gözüküyor? Sizce ne yapmalıyım?

Hangi soğutucuları önerirsiniz bu işlemci için.

Anakart modelim: Gigabyte B550M DS3H rev 1.5

Arkadaşlar merhaba ben Ryzen 5 5600 işlemcime bir OC işlemi uygulamak ve daha yüksek frekanslarda kullanarak daha iyi performans değerleri yakalamak istiyorum. Bunun için 1000TL bir bütçe belirledim. Bu bütçeye kaliteli bir kule tipi soğutucu vesaire aldıktan sonra işlemcime OC uygulayabilir miyim? Tavsiye eder misiniz? Performans artışı iyi gibi gözüküyor? Sizce ne yapmalıyım?

Hangi soğutucuları önerirsiniz bu işlemci için.

Anakart modelim: Gigabyte B550M DS3H rev 1.5

Kendim 4.6GHz de kullanıyorum 50'yi geçmiyor ne gariptir ki.
Boşta 39 derece.
Bütçe 80 artarsa bunu alın.

Kendim 4.6GHz de kullanıyorum 50'yi geçmiyor ne gariptir ki.
Boşta 39 derece.
Bütçe 80 artarsa bunu alın.

Bunu baya öneren var kaliteli bir soğutucu sanırım. 4.6GHz biraz az değil mi hocam? Bir de AMD Ryzen Master diye bir program var buradan mı overclock yapılmasını önerirsiniz yoksa bios'dan kendim mi yapmalıyım?

Bunu bayağı öneren var kaliteli bir soğutucu sanırım. 4.6GHz biraz az değil mi hocam? Bir de AMD Ryzen Master diye bir program var buradan mı overclock yapılmasını önerirsiniz yoksa BIOS'tan kendim mi yapmalıyım?

Ryzen Master uzerinden gecici olur ben oradan yaptım cunku BIOS'u ellemeyi cok istemiyorum anlamam da, BIOS en iyisidir. 4.6 yetiyor bana. Kendin daha ustunu yaparsan ayarları yazarsan bende denerim.