Detaylar
Kim cevapladı?Meriç
Başarılı
- Makaleler
- 1
İşlemcime overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum, hedefim 4.8 veya 4.9 GHz. NZXT T120 soğutucum var. Anakartım TUF B450M Plus, kasam mesh ve hava akışı yüksek.
5600/X için overclocktan ziyade PBO tavsiye ederim. İşlemciye sürekli fixed voltaj basmak yerine yük altında fazla, Idle'da az olacak şekilde uygulamak çok daha mantıklı.
Nasıl yapılacağını açıklayabilir misiniz? BIOS bilgim sıfır.5600/X için overclocktan ziyade PBO tavsiye ederim. İşlemciye sürekli fixed voltaj basmak yerine yük altında fazla, Idle'da az olacak şekilde uygulamak çok daha mantıklı.
5600/X için overclocktan ziyade PBO tavsiye ederim. İşlemciye sürekli fixed voltaj basmak yerine yük altında fazla, Idle'da az olacak şekilde uygulamak çok daha mantıklı.
Soğutucu iyiyse sabit vermek daha mantıklı. Ben neredeyse 2 sene sabit 4825MHz ile 1.27v verip kullandım tabii bu arkadaş için geçerli değil.
PBO olmadan mı 4.825 yaptınız? Bellek kontrolcüsüne dokunmadan stabil overclock oluyor mu?Soğutucu iyiyse sabit vermek daha mantıklı. Ben neredeyse 2 sene sabit 4825MHz ile 1.27v verip kullandım tabii bu arkadaş için geçerli değil.
PBO olmadan mı 4.825 yaptınız? Bellek kontrolcüsüne dokunmadan stabil overclock oluyor mu?
Manuel OC evet hocam. DDR4 olarak DDR5 kadar karmaşık değil bas geç.

Yardımcı olabilir misiniz oc için? Soğutmam güçlü. R23 Multi Core testinde 66 dereceyi geçmiyor.Manuel OC evet hocam. DDR4 olarak DDR5 kadar karmaşık değil bas geç.![]()
Yardımcı olabilir misiniz OC için? Soğutmam güçlü. R23 multi Core testinde 66 dereceyi geçmiyor.
Bu all Core için yeterli değil. @AceTeq hocamız PBO konusunda daha iyi yardımcı olur.
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Kötü bir soğutucu değil ama yine de o soğutucuyla PBO işine ben olsam girmezdim. Daha silikonu ne alemde onu da bilmiyoruz. İlk etapta her şeyi kapatıp 1.2V ile 4.2 Ghz denemesini öneriyorum.