Ryzen 5 5600 overclock

d0m

Deneyimli
Yer
Ankara
İşlemcime overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum, hedefim 4.8 veya 4.9 GHz. NZXT T120 soğutucum var. Anakartım TUF B450M Plus, kasam mesh ve hava akışı yüksek.

İşlemcime overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum, hedefim 4.8 veya 4.9 GHz. NZXT T120 soğutucum var. Anakartım TUF B450M Plus, kasam mesh ve hava akışı yüksek.

5600/X için overclocktan ziyade PBO tavsiye ederim. İşlemciye sürekli fixed voltaj basmak yerine yük altında fazla, Idle'da az olacak şekilde uygulamak çok daha mantıklı.

5600/X için overclocktan ziyade PBO tavsiye ederim. İşlemciye sürekli fixed voltaj basmak yerine yük altında fazla, Idle'da az olacak şekilde uygulamak çok daha mantıklı.
Nasıl yapılacağını açıklayabilir misiniz? BIOS bilgim sıfır.

Soğutucu iyiyse sabit vermek daha mantıklı. Ben neredeyse 2 sene sabit 4825MHz ile 1.27v verip kullandım tabii bu arkadaş için geçerli değil.

Kötü bir soğutucu değil ama yine de o soğutucuyla PBO işine ben olsam girmezdim. Daha silikonu ne alemde onu da bilmiyoruz. İlk etapta her şeyi kapatıp 1.2V ile 4.2 Ghz denemesini öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…