Son düzenleme:
Epey serin görünüyor. Sen her zaman ki gibisinden ppt 140W, tdc 90a, edc 150a gir, Curve Optimizer all Core -30 yap geç. Duruma göre bakarız. Clock override pozitive +200, scalar X10. global C-state kapat. Throttle limti ise 75 gir. Aynı şekilde tekrar görsel gönder. @Ehwenisher, senin anakart daha iyi bu değerler ile kullanabilmen lazım.

Hocam şimdi attığınız değerleri girdim ama benim amacım PBO ile statik performasınını daha verimli şekilde almak. Fakat statik PBO'dan daha verimli olduğu pek çok durumum oldu.

Şimdi attığınız değerleri test ediyorum.

Mesela burada statik ile yapsaydım aynı puanı 70 derece bile olmadan alırdım.

1754240382443.webp

Hocam şimdi attığınız değerleri girdim ama benim amacım PBO ile statik performasınını daha verimli şekilde almak. Fakat statik PBO'dan daha verimli olduğu pek çok durumum oldu.

Şimdi attığınız değerleri test ediyorum.

Mesela burada statik ile yapsaydım aynı puanı 70 derece bile olmadan alırdım.

Eki Görüntüle 169811

Eğer PBO'nun tek çekirdek avantajı önemli değilse ve statik olarak daha iyi değerler alıyorsanız statik devam edin. Çünkü PBO ile belirli bir yere kadar UV oluyor. Yeni revizyon işlemcilerin silikon kalitesi genelde iyi olduğu için statik yapmak daha iyi sonuç verebiliyor. Ben gibi 4.6 GHz'de 1.375v verip çökme yaşamıyorsunuz muhtemelen.

Eğer PBO'nun tek çekirdek avantajı önemli değilse ve statik olarak daha iyi değerler alıyorsanız statik devam edin. Çünkü PBO ile belirli bir yere kadar UV oluyor. Yeni revizyon işlemcilerin silikon kalitesi genelde iyi olduğu için statik yapmak daha iyi sonuç verebiliyor. Ben gibi 4.6 GHz'de 1.375v verip çökme yaşamıyorsunuz muhtemelen.

Teşekkür ediyorum hocam. İşlemci çok sağlam silikon sahip ve stabiliteden odun vermiyor ama işte insan daha düşük güç tüketip daha az ısınsın ister.

Teşekkür ediyorum hocam. İşlemci çok sağlam silikon sahip ve stabiliteden odun vermiyor ama işte insan daha düşük güç tüketip daha az ısınsın ister.

Kendinize hedef belirleyin, mesela 4.6 GHz'i hedeflediniz. En düşük voltaj ile bu frekansı korumayı deneyin. Gerekirse hedef frekansı değiştirirsiniz.

Kendinize hedef belirleyin, mesela 4.6 GHz'i hedeflediniz. En düşük voltaj ile bu frekansı korumayı deneyin. Gerekirse hedef frekansı değiştirirsiniz.

Hocam ben işlemcimin bütün statik sınırlarını öğrendim fakat PBO ile yapamadım bir türlü. 4450MHz ile 1.07v, 4825MHz ile 1.275v stabil çalıştırabiliyorum.

Hatta en son bunları yapmıştım.

SMT ON SMT OFF

SMT ON 4.8Ghz.webp smt off  4.9Ghz.webp