genel tarzım 'her seferinde bir parça değiştir zamanla onlara yetiş' gibi oluyor. güncel oyun takıntım aşırı yok hala arada medieval 2 total war oynuyorum. sanırım önce monitör, sonra ekran kartı en son da anakart, işlemci, ram ve psu olarak güncelleyeceğim sistemimi. sert bir geçiş yapacak param ve ortamım yok. ailemle yaşıyorum bu tarz şeylere her para harcadığımda evde linçleniyorum. (evlilik konusu ayrı bir dert başımın eti yeniyor.) teşekkür ederim cevaplarınız için. konu devamında farklı görüşlere açığım hala.
Şu anda kullandığınız monitörün özellikleri nedir? Kimse onu sormamış :D

şu an 24'' 1080p samsung bir monitör kullanıyorum. eski acer monitörüm de 2.monitör olarak hizmet veriyor. acer'e bir uydu alıcısı bağlayıp hdmi ile hoparlör takıp tv niyetine kullanabilirim. öyle bir düşüncem var.
model

Samsung Odyssey G3 LS24AG320NUXUF​

şu an 24'' 1080p samsung bir monitör kullanıyorum. eski acer monitörüm de 2.monitör olarak hizmet veriyor. acer'e bir uydu alıcısı bağlayıp hdmi ile hoparlör takıp tv niyetine kullanabilirim. öyle bir düşüncem var.
model

Samsung Odyssey G3 LS24AG320NUXUF​

Kötü ya da eski model bir monitörünüz de yok aslında. Bence 2kya geçmeniz sizi performans açısından biraz üzebilir ama tabii ki tercih sizin.

anladığım kadarıyla bıçak sırtı bir durumda konfigürasyonum. şu an için görece üzmeyecek oyunları 27'' 2k monitörde zorlayanları da gerekirse 24'' 1080p oynarım diye düşündüm. denk getirirsem önce kart sonra diğer parçaları ddr5'e taşırım. ryzen 5 2600 rx5600 xt ile yola çıktım. neredeyse bütün parçaları değiştirdim sıra sıra. maliyetli olmuştur büyük ihtimalle ama imkan dahilinde böyle oluyor. şimdi monitör ile başlayarak yeni bir döngü içine girecek gibiyim :)

anladığım kadarıyla bıçak sırtı bir durumda konfigürasyonum. şu an için görece üzmeyecek oyunları 27'' 2k monitörde zorlayanları da gerekirse 24'' 1080p oynarım diye düşündüm. denk getirirsem önce kart sonra diğer parçaları ddr5'e taşırım. ryzen 5 2600 rx5600 xt ile yola çıktım. neredeyse bütün parçaları değiştirdim sıra sıra. maliyetli olmuştur büyük ihtimalle ama imkan dahilinde böyle oluyor. şimdi monitör ile başlayarak yeni bir döngü içine girecek gibiyim :)
Bu işe girdiğin zaman upgrade yapmadan durulmuyor hocam :LOL:

İşin çok çok kısa özeti;
1080p için önerebilecek en iyi donanımlardan bazılarına sahibiz. Bundan sonra yapacağımız güncellemeler 2k'ya geçiş yolunda olacak, onlar da çok masraflı olacak.