Ryzen 5 5600 RX 6700 ara sıra oyunlarda takılıyor

Keremefe_1

Becerikli
Valorant, CS2 gibi oyunlar oynarken ara ara takılmalar oluyor sebebi ne olabilir ve nasıl çözülür?

Sistem:
RX 6700
Ryzen 5 5600T
16 GB RAM
SATA SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal bir sorun. Bahsettiğiniz şey stuttering, micro stuttering.

Arkadaşınızın pc'si varsa tek tek parça testi yapın.

Donanımsal bir sorun. Bahsettiğiniz şey stuttering, Micro stuttering.

Arkadaşınızın PC'si varsa tek tek parça testi yapın.

Öyle bir imkanım yok maalesef. Ama ekran kartım 2. el ve öncesinde hiç problem yaşanmamış. İşlemci 0

İmkan varsa farklı bir GPU ile deneyin eğer tamamen düzelirse ekran kartı kaynaklı olabilir düzelmezse sistemin genelinde bir problem varolabilir PSU-RAM gibi. PSU yeterince iyi değilse dalgalanmalarda yeterli derecede besleyemeyip sorun çıkartabiliyor ekran kartına.

Önceki bilgisayarım da RX 570 4 GB ve Ryzen 5 2600 vardı. Onun dışında RAM PSU gibi parçaların hepsi aynı değiştirmedim. Ve onda da yine ara sıra gelen donma takılma vardı

Sorun yaşanmadığını satıcı mı dedi size?
ben kendim test ettim

Son düzenleme:
Önceki bilgisayarım da RX 570 4 GB ve Ryzen 5 2600 vardı. Onun dışında RAM PSU gibi parçaların hepsi aynı değiştirmedim. Ve onda da yine ara sıra gelen donma takılma vardı

ben kendim test ettim
PSU'yu kontrol edin derim aynı şekilde RAM'i de mümkünse farklılarıyla deneyin. İki kartta birden yapması normal değil.

PSU'yu kontrol edin derim aynı şekilde RAM'i de mümkünse farklılarıyla deneyin. İki kartta birden yapması normal değil.

Farklı bir parça ile deneme şansım yokta. Yazılımı vesaire var mı? Bir de bu hep olmuyor, sadece oyuna girince ilk 10 dk falan oluyor sonra kesiliyor.

Farklı bir parça ile deneme şansım yokta. Yazılımı vesaire var mı? Bir de bu hep olmuyor, sadece oyuna girince ilk 10 dk falan oluyor sonra kesiliyor.
Yazılım olarak aktif ekran kartı driverlarını DDU ile kaldırıp daha sorunsuz bir sürüm kurabilirsiniz. Valorant ve CS2 işlemci ağırlıklı oyunlar Ekran kartını çok kısıtlı kullanıyorlar, işlemci veya RAM ile ilgili problem olabilir. SSD sata olduğu için düşük performanslı bir SSD, bu takılmalar oluştuğunda disk kullanımı kaçta oluyor görev yöneticisinden kontrol edin, Oyun esnasında farklı programlar RAM'leri dolduruyor mu kontrol edin ve aynı zamanda takılmalar olurken bilgisayarın genel sıcaklık durumu nasıl ani yükselen veya yüksek seyreden ısı var mı kontrol edin.

İşlemci de Thermalright soğutucu var. Valorant CS2 vesaire oynarken maksimum 70 dereceye çıkıyor. Geri kalan şeyleri şu an bilgisayar başında olduğum için deneyemiyorum ondan dolayı bilgisayar başında olduğum zaman yazacağım.

PSU da 500 watt 80 Plus bronz sertifikalı Gametech marka.

Valorant oynarken bu şekilde. Başka bakmam gereken bir yer var mı?

Dosya Ekleri

• IMG-20250803-WA0007.webp
    385 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…