Herkese merhaba.

İşlemci olarak Ryzen 5 5600, ekran kartı olarak RTX 2060 kullanıyorum.

Rampage Grand kasama ait 600W 80 Plus Bronze güç kaynağını kullanıyordum. Elimdeki parçaları 20 gündür kullanıyorum. 5 yıldır bu güç kaynağını kullanıyorum ve ilk kez sistem yeni parçalarımla yük altında birkaç kez kapandı. Kendi tahminim ve araştırmalarım sonucu PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum.
PSU piyasasını bilmiyorum ve fiyat/performans tüm uygun PSU önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Piyasayı bilmiyorum fakat 3.000 TL olabilir.

Enermax Maxpro III alabilirsin. Geçenlerde konusunu açtım. Arkadaşıma aldık. Herhangi bir ses sorunu hiçbir şey yok. Iyzico ve parolapara ile 600 TL civarına alabilirsin.

Teşekkür ederim. Biraz daha yüksek fiyata çıkmak isteseniz ne önerirdiniz? İleriye dönük düşünüyorum.

Piyasayı bilmiyorum fakat 3.000 TL olabilir.

3000 TL bandına alacağın PSU bu sistem için israftan başka hiçbir şey olmaz. Kaldı ki sisteme sıvı soğutma bile bağlasan çekeceği en baba güç miktarı 500-550 watt civarı. Bu attığımı alıp kalanına da başka bir upgrade yapsan daha sağlıklı olur. Mesela bu kampanya ile alırsan geriye 2300-2400 civarı para kalıyor. Bir tane kule tipi ve biraz daha ekleme ile M.2 SSD alır geçersin.

3000 TL bandına alacağın PSU bu sistem için israftan başka hiçbir şey olmaz. Kaldı ki sisteme sıvı soğutma bile bağlasan çekeceği en baba güç miktarı 500-550 watt civarı. Bu attığımı alıp kalanına da başka bir upgrade yapsan daha sağlıklı olur. Mesela bu kampanya ile alırsan geriye 2300-2400 civarı para kalıyor. Bir tane kule tipi ve biraz daha ekleme ile M.2 SSD alır geçersin.

Ekleme tavsiyenize gerek duymuyorum çünkü bahsettiğiniz iki parçamı da yeni güncelledim.

Thermalright Peerless Assassin 120 SE ve Kingston Fury parçalarım var.

Şu an için tek amacım PSU'dan kaynaklandığını düşündüğüm (sanıyorum) yük altında bilgisayarımın kapanma sorununu çözmek.

Bana yeterli olacağını düşünüyorsanız ilk olarak bu modeli düşüneyim.

Teşekkür ederim.